Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

Telefoon gaat niet meer aan

29 jul. 23 door Pim Meurs
Telefoon gaat niet meer aan

Is jouw telefoon plotseling vastgelopen of weigert hij gewoon om aan te gaan? Geen paniek! Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor dit probleem, en we zijn hier om je te helpen deze te identificeren.

Of je nu een iPhone, Samsung of Android-telefoon hebt, dit artikel is bedoeld om je te begeleiden bij het vinden van de mogelijke problemen en hoe je deze kunt aanpakken. Lees verder en ontdek hoe je jouw geliefde toestel weer tot leven kunt brengen!

 

Problemen met opladen

Vaak is een eenvoudige oplaadkwestie de schuldige achter een niet-reagerende telefoon. Controleer de oplaadpoort op vuil en stof, want deze kunnen voorkomen dat de kabel goed contact maakt. Daarnaast is het mogelijk dat de stroomtoevoer (stopcontact, oplaadkabel of adapter) niet meer functioneert. Zorg ervoor dat je de kabel en adapter uitprobeert op andere apparaten om zeker te zijn dat het niet aan deze accessoires ligt.

 

Waterschade

Als je telefoon in aanraking is gekomen met water, is waterschade waarschijnlijk de boosdoener. Water en elektronica gaan niet goed samen, en dit kan leiden tot allerlei problemen, waaronder het niet meer aangaan van je telefoon. Probeer nooit je telefoon aan te zetten als deze nat is geworden, omdat dit de schade kan vergroten. In plaats daarvan, droog je telefoon onmiddellijk af en breng het naar een professional om de waterschade te beoordelen en te repareren. Voor meer informatie over dit onderwerp, bekijk ons artikel over wat te doen bij telefoon waterschade.

 

Batterij vervangen

De batterij van je telefoon heeft een beperkte levensduur en zal uiteindelijk verslijten naarmate de tijd verstrijkt. Als je telefoon niet meer aangaat en je al geruime tijd dezelfde batterij gebruikt, is het mogelijk dat deze aan vervanging toe is. Laat een expert je batterij controleren en indien nodig vervangen door een nieuwe, zodat je telefoon weer optimaal werkt.

 

Schade aan het scherm

Een gebarsten scherm is meestal duidelijk zichtbaar, maar soms kan het scherm kapot zijn zonder dat je het merkt. Als je telefoon niet meer reageert en je hebt geen fysieke schade aan het scherm opgemerkt, kan het nog steeds de boosdoener zijn. Laat je telefoon grondig inspecteren om te bepalen of het scherm de oorzaak is en laat het indien nodig repareren.

 

Zoek een reparateur

 

Softwareproblemen

Softwareproblemen kunnen zich voordoen zonder dat je telefoon uiterlijke tekenen van schade vertoont. Het kan leiden tot een volledig onbruikbare telefoon. Probeer een harde reset uit te voeren (zie de oplossingen hieronder) om te zien of dit het probleem verhelpt. Als dit niet werkt, kan een softwareherstel nodig zijn. Raadpleeg de handleiding van je telefoon of zoek online naar specifieke instructies voor jouw toestel.

 

Opslagtekort

Een telefoon die vaak vastloopt, kan te kampen hebben met een beperkte beschikbare opslagruimte. Ga naar de instellingen van je telefoon en controleer of er voldoende vrije ruimte is. Verwijder onnodige apps, foto's, video's of bestanden om ruimte vrij te maken. Als dit niet helpt, kan een fabrieksreset nodig zijn, maar zorg ervoor dat je een back-up maakt van je belangrijke gegevens voordat je dit doet. Voor uitgebreide informatie over dit onderwerp, bekijk ons artikel over hoe je je telefoon kunt opschonen.

 

Problemen met het moederbord

Wanneer je merkt dat er problemen zijn met de besturing van je Android- of iPhone-toestel, kan het moederbord beschadigd zijn. Dit is een complexe reparatie die meestal alleen door ervaren professionals kan worden uitgevoerd. Breng je telefoon naar een erkend reparatiecentrum om het moederbord te laten controleren en repareren.

Of je nu een expert bent of een gewone telefoongebruiker, deze oplossingen kunnen je helpen bij het oplossen van de meest voorkomende problemen met het niet aangaan van je telefoon. Als je na het proberen van deze oplossingen nog steeds geen succes hebt, raden we je aan om je telefoon naar een gespecialiseerde reparateur te brengen. Zo weet je zeker dat je telefoon weer in goede handen is en snel weer perfect werkt.

Voor informatie over andere problemen met telefoons, bezoek onze pagina over telefoon problemen.


Veelgestelde vragen over telefoons die niet aangaan
 

Hoe kan ik mijn telefoon geforceerd opnieuw opstarten?

Om je telefoon geforceerd opnieuw op te starten, volg je deze eenvoudige stappen:

  • iPhone 7 of nieuwer: Houd de volumeknop omlaag en de vergrendelknop tegelijkertijd ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.
  • Samsung-modellen: Druk de aan/uit-knop en de volume omlaag-knop tegelijkertijd tien seconden in.
  • Andere Android-toestellen: De combinatie van toetsen verschilt per fabrikant. Meestal is het vergelijkbaar met de methode voor Samsung-modellen of door de powerknop langer dan tien seconden ingedrukt te houden.

 

Mijn telefoon laadt niet op, wat moet ik doen?

Als je telefoon niet meer aangaat of niet wil opladen, kunnen er verschillende oorzaken zijn. Probeer deze stappen om het probleem op te lossen:

  • Controleer de oplader en kabel: Probeer een andere oplader en kabel om te zien of het probleem daarmee verholpen is. Soms kunnen kabels en opladers versleten raken of beschadigd zijn, waardoor ze geen stroom meer leveren aan je telefoon.
  • Reinig de oplaadpoort: Stof, vuil en pluisjes kunnen zich ophopen in de oplaadpoort van je telefoon, waardoor de oplader niet goed kan aansluiten. Gebruik een klein, niet-metalen voorwerp zoals een tandenstoker om voorzichtig eventueel vuil te verwijderen.

 

Andere interessante pagina's

De volgende pagina's zijn mogelijk ook interessant voor je: