Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden

Zit je met een wasmachine die meer geluid maakt dan je wekker op maandagochtend of simpelweg weigert te starten? Dan ben je hier op de juiste plek! Op Mr Again bieden we je de snelste weg naar een oplossing voor elke wasmachine storing. Vind en vergelijk eenvoudig lokale reparateurs die jouw wasdag weer zorgeloos maken. Mr Again helpt je graag bij het vinden van een betrouwbare monteur voor je wasmachine reparatie.

Wasmachine reparaties

We kunnen niet meer zonder wasmachines maar helaas gaan ze van tijd tot tijd wel kapot. Veelvoorkomende reparaties omvatten het oplossen van storingen, vervangen van de waterpomp, repareren van de deursluiting, en het aanpakken van problemen met de motor of het verwarmingselement. Hier bij Mr Again begrijpen we hoe belangrijk het is dat je wasmachine snel en efficiënt gerepareerd wordt. Ons platform staat vol met ervaren reparateurs gespecialiseerd in allerlei merken, van Bosch tot Samsung en Miele.

 

Wasmachine reparatie kosten

De kosten voor het repareren van een wasmachine kunnen variëren afhankelijk van het probleem en het merk van je machine. Het is slim om eerst een offerte aan te vragen bij betrouwbare reparateurs. Zij kunnen je een nauwkeurige inschatting geven op basis van het model en de benodigde reparatie. Vaak is het zo dat wasmachine reparateurs eerst een diagnose moeten stellen waarvoor ze naar je huis moeten komen. In die gevallen reken ze meestal standaard voorrij kosten en minimale diagnose tijd. Check daarom voordat je tot reparatie over gaat goed welke voorwaarden de reparateur hanteert. 

 

Garantie op wasmachine reparaties

De meeste wasmachine reparateurs geven garantie op de reparaties die ze uitvoeren maar het aantal maanden kan flink verschillen. Net zoals het informeren naar reparatiekosten is het daarom verstandig om vantevoren te vragen naar de garantie die er gegeven wordt. In de praktijk zul je garantie van 1 tot 24 maanden tegenkomen. 

 

Veelgestelde vragen

 

Hoe lang duurt een wasmachine reparatie?

De duur van een reparatie hangt af van het specifieke probleem en vaak komt de reparateur daar achter als hij bezig is met de diagnose. De meeste reparaties kunnen dan ook ter plekke meteen worden uitgevoerd. 

 

Moet ik een afspraak maken voor een reparatie?

Dat is wel handig als je wilt dat de reparateur bij jou thuis langs komt om de wasmachine te fixen. Stem daarom duidelijk met de reparateur af wanneer hij of zij kan langskomen en zorg ervoor dat je duidelijke afspraken hebt gemaakt over de voorrijkosten en garantie. 

 

Kan elke storing aan mijn wasmachine gerepareerd worden?

In veel gevallen kunnen storingen succesvol gerepareerd worden en kun je dat ook zelf met de handleiding van je machine. Soms is het echter economischer om een nieuwe wasmachine aan te schaffen. Een expert kan je hierover adviseren.

Problemen met wasmachines

Heb je te maken met een wasmachine die niet meer werkt zoals het hoort? Dat is niet alleen vervelend, maar kan je dagelijkse routine flink in de war schoppen. Gelukkig zijn veel problemen met wasmachines eenvoudig te verhelpen, en vaak kun je dit zelf doen zonder hulp van een monteur. Hieronder lees je meer over de meest voorkomende problemen met wasmachines en hoe je deze kunt oplossen.

 

Water blijft in de wasmachine staan

Wanneer water niet uit je wasmachine wordt gepompt, controleer dan eerst deze zaken:

  • Zorg ervoor dat het filter vrij is van obstructies.
  • Kijk of de afvoerslang juist is gemonteerd. Een geblokkeerde afvoerslang of eentje die te ver in de afvoer is geplaatst, kan de oorzaak zijn. De slang mag niet meer dan 15 cm in de afvoer zitten.

 

Afvoerpomp problemen

Als zowel het filter als de afvoerslang in orde lijken, maar het probleem blijft bestaan, kan het aan de afvoerpomp liggen. Raadpleeg de handleiding van je wasmachine voor specifieke instructies voor jouw model. Bij verdenking van een defect aan de pomp is het inschakelen van een professional aan te raden.

 

Wasmachine geeft een onaangename geur af

Een stinkende wasmachine is meestal geen teken van een defect, maar kan wijzen op de noodzaak van een goede schoonmaak. Dit kan komen door:

  • Ophoping van vetluis, een bacterie die groeit op wasmiddelresten en vuil bij lage temperaturen. Het schoonmaken van je wasmachine en het draaien van een lege was op een hogere temperatuur kan dit probleem oplossen.

 

Wasmachine maakt veel lawaai

Een lawaaierige wasmachine kan verschillende oorzaken hebben:

  • Controleer of er niets in de trommel zit dat er niet hoort.
  • Zorg ervoor dat de wasmachine stabiel staat. Als de trommel moeilijk draait, kunnen de lagers beschadigd zijn. Dit is een klus voor een reparateur, hoewel er ook veel doe-het-zelf instructies beschikbaar zijn.

 

Wasmachine lekt

Een lekkende wasmachine kan duiden op een verstopte afvoer of een lekkende afvoerpijp. Controleer op blokkades en inspecteer de afvoerpijp op beschadigingen.

 

De deur van de wasmachine gaat niet open

Als de deur van je wasmachine niet opent, kan dit komen doordat:

  • Het programma nog niet is afgelopen.
  • Er een kinderslot actief is.
  • Er nog water in de trommel staat, wat een veiligheidsfunctie is om lekkages te voorkomen.

 

Andere problemen

Er zijn uiteraard nog meer specifieke problemen en storingen die per model kunnen verschillen. Raadpleeg de handleiding van je wasmachine of neem contact op met een reparateur als je er zelf niet uitkomt.