Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

Telefoon valt uit

29 aug. 23 door Pim Meurs
Telefoon valt steeds uit

Het is enorm frustrerend wanneer je telefoon onverwacht uitvalt. In dit artikel bespreken we enkele mogelijke oorzaken en leggen we uit wanneer het verstandig is om je telefoon te repareren of bij een professional langs te gaan. Hieronder schetsen we verschillende scenario's met symptomen die je mogelijk herkent.

 

Mijn telefoon valt uit terwijl de batterij aangeeft dat deze nog vol genoeg is

Indien je telefoon constant uitvalt terwijl de batterij nog voldoende energie lijkt te hebben, is een batterijprobleem waarschijnlijk de boosdoener. De batterij kan dan bijvoorbeeld verkeerde informatie verstrekken over de laadstatus, wat kan resulteren in onverwachte uitval.

Wat kun je doen?

 1. Voer een harde reset van je telefoon uit

  • Voor een iPhone:
   • iPhone 8 en nieuwer: druk kort op de volume-omhoogknop en laat los. Druk kort op de volume-omlaagknop en laat los. Houd de zijknop ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.
   • iPhone 7 en 7 Plus: houd de volume-omlaagknop en de aan/uit-knop tegelijkertijd ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.
   • iPhone 6s en ouder: houd de thuisknop en de aan/uit-knop tegelijkertijd ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.
     
  • Voor een Samsung-toestel:
   Houd de aan/uit-knop en de volume-omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt totdat het toestel opnieuw opstart. Zodra het Samsung-logo verschijnt, laat je beide knoppen los.
    
 2. Kalibreer je telefoonbatterij
  Laad je telefoon helemaal op en laat deze vervolgens nog 30 minuten aan de lader zitten. Laat je telefoon nu helemaal leeglopen totdat deze uitvalt. Wacht vervolgens anderhalf uur alvorens je telefoon helemaal op te laden. Je telefoonbatterij is nu gekalibreerd.
   

 3. Vervang je telefoonbatterij
  Als de bovenstaande stappen niet werken, is het tijd om je batterij te vervangen of dit door een professional te laten doen.
  Heb je nog steeds problemen met je telefoon? Via Mr Again vind je snel een reparateur bij jou in de buurt en kun je eenvoudig een afspraak boeken.
   

Mijn telefoon valt uit tijdens het gebruik van specifieke apps

Valt je telefoon herhaaldelijk uit tijdens het gebruik van specifieke apps? Dit kan wijzen op softwareproblemen en je kunt het volgende proberen om dit op te lossen.
 

 1. Verwijder de app en installeer deze opnieuw
  Controleer of het probleem zich nog steeds voordoet.

 2. Controleer of je telefoon genoeg ruimte vrij heeft
  Ga naar Instellingen > Opslag om de beschikbare ruimte te controleren. Maak indien nodig ruimte vrij. Lees ons artikel over het opschonen van je telefoon voor meer tips.

 3. Overweeg een softwareherstel
  Zorg ervoor dat je een back-up hebt gemaakt voordat je je telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen.
  Voor een iPhone: Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen.
  Voor een Samsung-toestel: Ga naar Instellingen > Algemeen beheer > Reset > Fabrieksgegevens resetten.
   

Mijn telefoon is onlangs in aanraking met water geweest en valt nu onverwachts uit

Waterschade kan ernstige gevolgen hebben voor je telefoon. Als je telefoon recentelijk in contact is gekomen met water, is het raadzaam om zo snel mogelijk een reparateur te raadplegen.
Vind hier snel een reparateur en lees onze blog over waterschade voor meer informatie.
 

Zoek een reparateur


 

Veelgestelde vragen
 

Hoe kan ik mijn telefoon resetten?

Je kunt een zachte reset proberen door de aan/uit-knop en de volumeknop (omlaag) tegelijkertijd ingedrukt te houden totdat de telefoon uitgaat. Als dit niet werkt, kun je overwegen om een fabrieksreset uit te voeren. Zorg ervoor dat je eerst een back-up maakt van al je belangrijke gegevens.

 • Voor een iPhone: Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen.
 • Voor een Samsung-toestel: Ga naar Instellingen > Algemeen beheer > Reset > Fabrieksgegevens resetten.
   

Hoe kan ik mijn batterij kalibreren?

Als je vermoedt dat je batterij verkeerde informatie over de lading weergeeft, kun je proberen je batterij te kalibreren. Laad je telefoon volledig op en laat deze vervolgens nog 30 minuten aan de lader zitten. Laat je telefoon nu helemaal leeglopen totdat deze uitvalt. Wacht vervolgens anderhalf uur alvorens je telefoon helemaal op te laden. Je telefoonbatterij is nu gekalibreerd.
 

Waarom zou ik mijn telefoonbatterij vervangen?

Als je telefoon regelmatig uitvalt, kan dit te wijten zijn aan een versleten batterij. Batterijen hebben een beperkte levensduur en na verloop van tijd neemt hun capaciteit af. Het vervangen van de batterij kan ervoor zorgen dat je telefoon weer normaal functioneert zonder voortdurend uit te vallen.
 

Kan ik zelf mijn batterij vervangen?

Jazeker. Als je de juiste kennis en tools in huis hebt, kun je in veel gevallen zelf de batterij van je telefoon vervangen. Tools en handige instructies vind je bijvoorbeeld op ifixit.com.
 

Wat als mijn telefoon na een harde reset nog steeds uitvalt?

Als een harde reset niet heeft geholpen en je telefoon blijft uitvallen, kan het probleem dieperliggend zijn, zoals een hardwarefout. In dat geval is het het beste om je telefoon te laten onderzoeken door een professionele reparatieservice om de exacte oorzaak te achterhalen. Overweeg een afspraak te maken met een betrouwbare reparateur via Mr Again om een diagnose te laten stellen.
 

Zoek een reparateur