Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden

Oeps, is je telefoon een ongepland zwemavontuur aangegaan? Geen nood! Bij Mr Again zijn we gespecialiseerd in het redden van telefoons met waterschade. Met een paar simpele klikken koppel je aan de beste experts in jouw buurt die je digitale maatje weer tot leven wekken. Vergeet de rijsttruc; bij Mr Again vinden we de juiste hulp voor jouw doorweekte telefoon!

Andere populaire telefoon reparaties

Hoe werkt een waterschade behandeling?

Waterschadebehandelingen zijn erop gericht om toekomstige corrosie in je telefoon te voorkomen. Dat betekent dat al het water dat zich tussen de componenten en in het moederbord bevindt, verwijderd dient te worden. Hoe beter dat gedaan wordt, hoe groter de kans dat er op de langere termijn geen complicaties optreden. De meeste reparateurs volgen hetzelfde proces bij het uitvoeren van een waterschadebehandeling, die de volgende stappen omvat.

 

  1. Inschatten ernst waterschade Als eerste wordt vastgesteld hoeveel water je telefoon heeft opgenomen. De reparateur zorgt ervoor dat de telefoon droog is, indien dit nog niet het geval is, en maakt deze vervolgens open.

  2. Watervrij maken van het moederbord Het moederbord van je telefoon is het belangrijkste stukje hardware. Als deze met water in aanraking is geweest, dan is het belangrijk om te zorgen dat al het water verwijderd wordt. Veel reparateurs hanteren hiervoor een proces waarbij het moederbord in een bak met een hoog alcoholische vloeistof wordt gelegd. Door hier ultrasonische trillingen door te leiden, worden resterende waterdruppels uit het moederbord geduwd. Na dit proces wordt je telefoon uit de vloeistof gehaald waarna enig alcoholrestant snel verdampt. Je moederbord zou nu vrij van water moeten zijn.

  3. Andere componenten worden gedroogd en schoongemaakt Behalve het moederbord zijn er nog andere componenten die met water in aanraking zijn geweest. Met een goed absorberend doek worden deze voorzichtig droog gemaakt en gereinigd.

  4. De telefoon wordt terug in elkaar gezet en getest Nu alle onderdelen watervrij en droog zijn, wordt je telefoon weer in elkaar gezet en door de reparateur getest. Als alles normaal werkt, dan is de behandeling klaar en kun je je telefoon weer gebruiken.

Wat kost een waterschade behandeling?

Reparateurs hanteren vaak een standaardprijs voor waterschadebehandelingen. Doorgaans ligt deze tussen de 30-60 euro. Dit is de prijs om de behandeling - of een variant daarvan - zoals boven beschreven uit te voeren. Mocht na of tijdens de behandeling blijken dat er componenten zijn beschadigd door contact met water, dan zijn vervangingskosten daarvoor niet inbegrepen. Wil je weten wat de huidige kosten zijn voor een waterschadebehandeling voor jouw model? Je kunt hier snel je model vinden en de nu geldende reparatieprijzen inzien.

Welke garantie krijg je op een waterschade behandeling?

In de regel krijg je weinig garantie op een waterschadebehandeling, vaak tussen de 1 en 3 maanden. Dit komt omdat een reparateur niet 100% kan uitsluiten dat er geen water meer in je telefoon is. Mocht dat het geval zijn, dan kun je op langere termijn mogelijk met complicaties worden geconfronteerd als gevolg van de blootstelling aan water. Controleer voor de zekerheid wat voor garantie de reparateur geeft voordat je tot reparatie overgaat.