Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden

Apple's iPhones zijn al jarenlang een hit. Met hun stijlvolle design, gebruiksvriendelijkheid en betrouwbare prestaties hebben ze een grote schare fans over de hele wereld. Maar zelfs deze duurzame apparaten kunnen defect raken en een iPhone reparatie nodig hebben. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten iPhone reparaties, de kosten, wanneer je beter kunt kiezen voor vervanging in plaats van reparatie, de garantie op iPhone reparaties, hoe je zelf je iPhone kunt repareren en hoe je een betrouwbare iPhone reparatie service kunt vinden.

Veel voorkomende iPhone reparaties

Er zijn ontzettend veel verschillende reparaties mogelijk afhankelijk van wat het probleem is en of er een specifiek component kapot is. Zo heb je specifieke reparaties voor het vervangen van knoppen en camera’s, maar ook reparaties aan het moederbord. Er zijn echter een paar iPhone reparaties die het vaakste voorkomen. Dat zijn:
 

 • iPhone scherm reparatie: Dit is een van de meest voorkomende reparaties. Het kan nodig zijn als het scherm gebarsten is, beschadigd is of niet meer werkt.
 • iPhone accu vervangen: Als de batterij van je iPhone niet meer goed functioneert en je telefoon snel leegloopt of helemaal niet meer werkt, kan een batterijvervanging nodig zijn.
 • Waterschade-reparatie: Als je iPhone in contact is gekomen met water of een andere vloeistof, kan waterschade optreden. Dit kan leiden tot problemen met de werking van je telefoon. In sommige gevallen kan een reparateur het probleem oplossen door de beschadigde onderdelen te vervangen.

Minder vaak voorkomende reparaties zijn:

 • iPhone camera vervangen
 • iPhone luidspreker reparatie
 • iPhone moederbord reparatie
 • iPhone face-id reparatie
 • iPhone backcover reparatie

Wat zijn de kosten van een iPhone reparatie?

De kosten voor een iPhone scherm reparatie hangen vaak af van het onderdeel dat vervangen of gerepareerd dient te worden. Voor dat soort reparaties zijn onderdelenprijzen de basis voor de reparatieprijs en is het per reparateur verschillend wat voor marge er nog bijkomt. Gemiddeld ligt de prijs voor een schermreparatie tussen de €100 en €250, terwijl de kosten voor een batterijvervanging meestal rond de €50 tot €100 liggen. Reparatie prijzen voor het vervangen van de oplaadpoort van de iPhone liggen vaak tussen de €50 en €80. In de regel zie je dat hoe nieuwer het model is, hoe duurder de onderdelen zijn. Na verloop van tijd wordt de reparatie van je toestel dus goedkoper.
 

Waterschade-reparaties hebben vaak een standaard prijs tussen de €30 en €50 voor de behandeling maar kunnen duurder uitvallen als er onderdelen vervangen dienen te worden.
 

Wil je weten wat de op dit moment geldende prijzen zijn voor jouw iPhone? Via deze pagina kun je snel zien welke prijzen voor jouw model gelden. Of zie onderstaande pagina’s voor de meest populaire iPhone reparaties op dit moment.
 

Wanneer repareren en wanneer vervangen?

Wanneer je iPhone defect is, vraag je je waarschijnlijk af of het de moeite waard is om het apparaat te laten repareren of dat het beter is om een nieuwe telefoon te kopen. Hier zijn enkele overwegingen die je kunt maken om de juiste beslissing te nemen:
 

 • Kosten: De kosten van reparatie versus vervanging is vaak een belangrijke factor bij het nemen van een beslissing. Over het algemeen geldt dat als de reparatiekosten meer dan 50% van de waarde van het apparaat bedragen, je kunt overwegen om een nieuw of refurbished toestel te halen.
   
 • Levensduur: Als je iPhone al enkele jaren oud is en je verwacht dat deze binnenkort zal worden vervangen, is het misschien niet de moeite waard om nog veel geld uit te geven aan iphone reparaties.
   
 • Garantie: Als je iPhone nog onder de garantie valt, kan het repareren van het apparaat een goede optie zijn. In dat geval zijn de reparatiekosten waarschijnlijk lager of worden ze zelfs volledig gedekt.
   
 • Duurzaamheid: Apple staat bekend om de duurzaamheid van haar apparaten. Als de schade aan je iPhone relatief klein is en het apparaat verder nog goed functioneert, kan een reparatie de moeite waard zijn om de levensduur van je telefoon te verlengen.

Over het algemeen geldt dat als je iPhone minder dan twee jaar oud is, het de moeite waard is om te overwegen om het apparaat te laten repareren in plaats van te vervangen. Als je iPhone ouder dan twee jaar is, is het verstandig om de kosten van reparatie af te wegen tegen de kosten van een nieuwe telefoon. Bedenk wel dat een reparatie vaak goedkoper is dan het kopen van een nieuwe iPhone.

Hoe vind je een goede iPhone reparatie service?

Het vervangen van de batterij van je iPhone is een veelgevraagde en belangrijke reparatie in Nederland. Wanneer je merkt dat je iPhone sneller leeg raakt of niet meer zo lang meegaat, is het tijd om na te denken over batterijvervanging. Gelukkig is dit een van de snelste en meest betaalbare reparaties die je aan je iPhone kunt laten doen. De meeste reparateurs kunnen deze klus binnen 30 minuten klaren, wat betekent dat je je telefoon niet lang hoeft te missen. Dit is ideaal voor degenen die constant verbonden en bereikbaar moeten zijn.

 

De kosten voor het vervangen van een iPhone-batterij zijn over het algemeen redelijk en vormen een kosteneffectieve manier om de levensduur van je telefoon te verlengen. De prijs kan variëren afhankelijk van het model iPhone en de gekozen reparatieservice, maar het blijft een betaalbare oplossing in vergelijking met andere soorten reparaties.

 

Voor de doe-het-zelvers is er ook de mogelijkheid om zelf de batterij te vervangen. Met talloze online tutorials en handleidingen kunnen technisch vaardige gebruikers deze taak zelf uitvoeren. Echter, het is belangrijk om je bewust te zijn van de risico's: een verkeerde installatie kan leiden tot meer schade aan je iPhone en kan ook de garantie doen vervallen. Als je besluit om deze route te nemen, zorg dan dat je de juiste gereedschappen en een betrouwbare vervangbatterij gebruikt.

 

Echter, voor de meeste iPhone-gebruikers is het raadzaam om deze reparatie over te laten aan een professional. Op Mr Again vind je eenvoudig een reeks van deskundige reparateurs in heel Nederland die gespecialiseerd zijn in iPhone-batterijvervanging. Zo ben je verzekerd van een snelle, professionele en betrouwbare service zonder de zorgen en risico's van zelfreparatie.

iPhone scherm reparatie

Wanneer het gaat om iPhone scherm reparatie, zijn er verschillende opties die je kunt overwegen. De keuze van het schermtype is cruciaal en hangt af van jouw behoeften en budget.

 

 1. Originele Schermen: Deze zijn direct afkomstig van Apple of geautoriseerde leveranciers. Ze bieden de beste kwaliteit, kleurweergave en gevoeligheid. Als je waarde hecht aan behoud van de oorspronkelijke weergave en touch-ervaring van je iPhone, is dit de beste keuze. Het nadeel is dat originele schermen over het algemeen duurder zijn.
   

 2. High Copy Schermen: Dit zijn replica's van hoge kwaliteit die door andere fabrikanten worden geproduceerd. Ze zijn goedkoper dan de originele schermen en bieden een redelijk goede kwaliteit. De kleurweergave en touch-gevoeligheid kunnen echter iets afwijken van het origineel. High copy schermen zijn een goede middenweg voor wie kwaliteit wil, maar tegen een lagere prijs.
   

Naast het kiezen van het soort scherm, kun je ook overwegen om de reparatie zelf uit te voeren. Dit kan kostenbesparend zijn, vooral als je handig bent en toegang hebt tot de juiste gereedschappen en onderdelen. Online zijn er talrijke handleidingen en video's te vinden die stap voor stap uitleggen hoe je een iPhone-scherm kunt vervangen.
 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat zelfreparatie kan leiden tot het vervallen van de garantie en bij onjuiste uitvoering tot verdere schade aan het toestel. Als je twijfelt, is het vaak verstandiger om een professional in te schakelen. Op Mr Again kun je gemakkelijk betrouwbare reparateurs vinden die de klus voor je kunnen klaren, met een geschikt scherm naar keuze.

iPhone waterschade

Waterschade aan je iPhone kan een bron van stress zijn, maar snelle actie kan het verschil maken tussen een simpele reparatie en langdurige schade. Wanneer je iPhone waterschade oploopt, is het cruciaal om onmiddellijk te handelen. Schakel het toestel uit, haal de batterij eruit (indien mogelijk), verwijder de SIM-kaart en droog de telefoon zorgvuldig af. Dit kan helpen verdere schade aan de interne componenten te voorkomen.

 

Waterschade kan variërende gevolgen hebben, van kleine storingen tot ernstige problemen zoals moederbord schade. Lange termijn effecten zijn soms moeilijk te voorspellen, zelfs na een succesvolle initiële reparatie. Dit is een van de redenen waarom garantie op waterschade reparaties vaak beperkt is. Reparateurs kunnen moeilijk garanderen dat er geen onzichtbare of toekomstige problemen zullen ontstaan door de oorspronkelijke waterschade.

 

Daarom is het essentieel om je iPhone zo snel mogelijk naar een professionele reparateur te brengen die ervaring heeft met waterschade. Deze specialisten kunnen je iPhone zorgvuldig uit elkaar halen, elk onderdeel reinigen en controleren op schade. Ze nemen stappen om roest en corrosie te voorkomen, wat vaak voorkomt na blootstelling aan water.

 

Voor meer gedetailleerde informatie over wat te doen bij waterschade aan je iPhone en hoe je de beste kansen hebt op een succesvolle reparatie, kun je onze uitgebreide blog bezoeken: Wat te doen bij telefoon waterschade. Hier vind je nuttige tips en adviezen die je kunnen helpen in het geval van waterschade. Het is altijd beter om voorbereid te zijn en te weten hoe je moet handelen in dergelijke noodsituaties. Remember, snel handelen is de sleutel tot het minimaliseren van schade en het vergroten van de kans op een succesvolle reparatie.

Veel gestelde vragen

 

Hoe lang duurt iPhone reparatie in Nederland?

De gemiddelde reparatieduur van een iPhone reparatie varieert afhankelijk van de aard van de reparatie en de drukte bij de reparateur. Veel reparaties kunnen binnen 30 minuten worden uitgevoerd, hieronder vallen bijvoorbeeld iphone scherm reparatie en het vervangen van iphone batterijen. Andere reparaties zoals die aan het moederbord en waterschade behandelingen kunnen langer duren.

 

Moet ik een afspraak maken voor iPhone reparatie?

Een afspraak is vaak niet verplicht, maar wel aan te raden. Zo kan de reparateur zich voorbereiden en hoef je minder lang te wachten.

 

Kan iPhone waterschade gerepareerd worden?

Ja, maar snel handelen is essentieel. Lees meer over onze aanbevelingen in onze relevante blogs en handleidingen.

 

Hoeveel garantie krijg ik op iPhone reparaties?

Als je besluit om je iPhone te laten repareren, is het belangrijk om rekening te houden met de garantievoorwaarden van Apple en eventuele garanties die worden aangeboden door reparateurs. Apple biedt over het algemeen een garantie van één jaar op nieuwe iPhones. Als je iPhone binnen deze periode een defect vertoont dat niet is veroorzaakt door eigen toedoen, kan je deze gratis laten repareren door Apple.
 

Als je je iPhone laat repareren door een externe reparateur, is het belangrijk om te controleren of deze een garantie biedt op de reparatie. Garanties op iPhone reparaties verschillen heel erg tussen telefoon reparateurs. De ene reparateur geeft je 3 maanden garantie op het vervangen van je iPhone scherm terwijl de ander je 2 jaar garantie kan geven. Het is belangrijk om dit te weten voordat je een reparatie laat uitvoeren zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Je iPhone zelf repareren

Als je handig bent en graag zelf aan je apparaten sleutelt, kan je overwegen om zelf je iPhone te repareren. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je hieraan begint.
 

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat niet alle reparaties geschikt zijn voor doe-het-zelf. Als je bijvoorbeeld het iPhone scherm wilt vervangen of de iPhone accu wilt vervangen, kan je dit in veel gevallen zelf doen met behulp van online handleidingen en video's. Een goede website hiervoor is ifixit.com, waar je veel handleidingen kunt vinden voor het zelf repareren van je iPhone.

Echter, bij andere reparaties, zoals waterschade of problemen met de moederbord, is het over het algemeen beter om een professionele reparateur in te schakelen.
 

Als je overweegt om zelf je iPhone te repareren heb je wel de juiste tools en onderdelen nodig. Het is aan te bevelen om alleen originele onderdelen te gebruiken om de kwaliteit en duurzaamheid van de reparatie te waarborgen. Ook is het belangrijk om de juiste gereedschappen te hebben, zoals schroevendraaiers en pincetten, om de reparatie nauwkeurig uit te kunnen voeren. Voor zowel deze tools als onderdelen kun je ook terecht op sites zoals ifixit.com.

Heb je nog garantie op je iPhone? Denk dan twee keer na voordat je er zelf aan begint te sleutelen. Als je zelf aan je iPhone hebt gesleuteld en hierbij fouten hebt gemaakt, kan dit leiden tot onherstelbare schade. Dit kan betekenen dat de garantie op je iPhone komt te vervallen.