Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden

Is je telefoon sneller leeg dan je koffie 's ochtends? Dan is het tijd voor een nieuwe batterij! Bij Mr Again helpen we je vliegensvlug aan een betrouwbare reparateur voor telefoonbatterijvervanging. Van snelle afspraken tot betaalbare oplossingen, alles is mogelijk. Dus, als je telefoon meer tijd aan de lader doorbrengt dan in je hand, is Mr Again jouw startpunt voor nieuw batterijleven!

Andere populaire telefoon reparaties

Signalen dat je batterij aan vervanging toe is

Het komt niet vaak voor dat je batterij er ineens mee stopt. Vaak zijn er al langer signalen waaruit je kunt opmaken dat er mogelijk iets met je batterij aan de hand is. Deze signalen kunnen zijn:

  • Je batterij is sneller leeg dan normaal
  • Je batterij laadt niet meer op tot 100%
  • Je telefoon valt plots uit
  • Je telefoon reageert trager dan normaal
  • Je telefoon doet het alleen nog maar als deze aan de oplader ligt

Er zijn ook signalen waarmee je het beste zo snel mogelijk je telefoon batterij kunt laten controleren, zoals:

  • Je telefoon (batterij) wordt warm tijdens het opladen
  • De batterij van je telefoon wordt dikker dan normaal

Herken je een of meerdere van bovenstaande symptomen? Grote kans dat je batterij zijn beste tijd gehad heeft en aan vervanging toe is.

Wat kost het om je batterij te laten vervangen?

Het laten vervangen van je telefoon batterij hangt af van de op dat moment geldende batterij prijzen. In het algemeen geldt dat je voor nieuwe modellen meer geld kwijt bent en dat batterijen goedkoper worden naarmate je telefoon ouder is. Zo liet ik mijn batterij een tijdje terug repareren voor 30 euro (Samsung A5 2016).

Op onze website kun je je model opzoeken waarbij je direct inzicht krijgt in de op dit moment geldende prijzen, navigeer daarvoor via deze pagina. Ook kun je makkelijk zien wat reparateurs in jouw omgeving aan prijzen hanteren op dit moment.

Kun je zelf je batterij vervangen?

Overweeg je om zelf je batterij te vervangen? Dat is zeker mogelijk. Het is handig om wat tools tot je beschikking te hebben om je smartphone veilig open te maken. Voor instructies aangaande het vervangen van je batterij kun je bijvoorbeeld op ifixit.com terecht. Hier staan talloze handleidingen voor als je deze reparatie zelf wilt uitvoeren. En het onderdeel? De batterij koop je bijvoorbeeld ook daar in de webshop. Bedenk je wel dat het zelf vervangen van je batterij ook risico's met zich kan meebrengen.

Hoe lang duurt het om een telefoon batterij te vervangen?

Batterij vervangen is een van de meest uitgevoerde telefoon reparaties die je kunt bedenken. Elke reparateur is hier handig in en heeft dit in de regel binnen 30 minuten voor je geregeld. Doe je het zelf, dan kan het natuurlijk langer duren.

Wat voor garantie krijg ik op een batterij?

De garantie die je krijgt kan heel erg verschillen. Vaak hanteren telefoonwinkels dezelfde garantie als die zij krijgen van hun leveranciers. Voor batterijen is dit vaak rond de 12 maanden, maar het kan ook 9, 6 of 3 maanden zijn. Controleer altijd goed van tevoren welke garantievoorwaarden van toepassing zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat kan ik verwachten van een nieuwe batterij?

Met een nieuwe batterij moet je telefoon er weer een tijd tegenaan kunnen en mag je er van uitgaan dat je de komende 2 jaar geen batterijproblemen ondervindt. Een nieuwe telefoon batterij zal natuurlijk niet al je telefoon problemen oplossen. Is je telefoon bijvoorbeeld al traag dan is de kans groot dat dit nog steeds zo is met een nieuwe batterij. Hoe je van dit soort generieke telefoon problemen afkomt lees je hier