Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden

Waterschade aan je iPhone is een veelvoorkomend maar stressvol probleem. Op deze pagina lees je meer over de behandeling van waterschade aan iPhones: hoe het proces werkt, wat de kosten zijn, de garantie die je kunt verwachten, en hoe je een betrouwbare reparateur kunt vinden voor je iPhone met waterschade.

Hoe werkt een iPhone waterschade behandeling?

Een iPhone waterschadebehandeling is gericht op het voorkomen van toekomstige corrosie. Hierbij worden de volgende stappen ondernomen:

 

  1. Inschatten ernst waterschade: De reparateur bepaalt hoeveel water je iPhone heeft opgenomen en zorgt dat deze droog is voordat hij deze opent.

  2. Watervrij maken van het moederbord: Het moederbord is cruciaal voor je iPhone. Als dit met water in aanraking is geweest, wordt het in een bak met alcoholische vloeistof gelegd. Met behulp van ultrasonische trillingen wordt water zoveel uit het moederbord verwijderd. Het moederbord wordt gedroogd en het restant van de hoog alcoholische vloeistof verdampt. Als het goed is, is al het water nu van je moederbord verwijderd. 

  3. Drogen en schoonmaken van andere componenten: Alle andere onderdelen die nat zijn geworden, worden zorgvuldig gedroogd en gereinigd.

  4. De iPhone wordt terug in elkaar gezet en getest: Na het drogen wordt je iPhone weer in elkaar gezet en getest om te zorgen dat alles naar behoren werkt.

Wat kost een iPhone waterschade behandeling?

De prijs voor een iPhone waterschadebehandeling ligt meestal tussen de 30-60 euro. Eventuele vervangingskosten voor beschadigde componenten zijn niet inbegrepen. Hier kun je de huidige reparatieprijzen voor jouw model inzien.

Welke garantie krijg je op een iPhone waterschade behandeling?

De garantie op een iPhone waterschadebehandeling varieert normaal gesproken tussen de 1 en 3 maanden. Het is lastig voor een reparateur om hier langer garantie op te geven omdat deze niet 100% kan garanderen dat er helemaal geen water meer in je telefoon zit. Is dat wel het geval, dan kan dat op termijn toch problemen geven.  De waterschade behandeling zorgt ervoor dat de kans op lange termijn schade zo klein mogelijk wordt gemaakt. 

Veelgestelde Vragen over iPhone Waterschade Reparatie

Kan ik mijn iPhone zelf drogen na waterschade?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen als je iPhone met water in aanraking is geweest. Zo is het verstandig deze zo snel mogelijk uit te zetten en te drogen. Als je telefoon met een flinke hoeveelheid in aanraking is geweest, dan is het verstandig ook zo snel mogelijk naar een reparateur te gaan. Je leest meer in dit artikel over wat te doen als mijn iPhone in water gevallen is.

 

Hoe snel moet ik handelen als mijn iPhone in het water is gevallen?

Zo snel mogelijk. Schakel je iPhone uit en droog hem, lees dit artikel om je vervolgstappen te bepalen.
 

Is waterschade aan een iPhone altijd te herstellen?

Niet altijd. De ernst van de schade en de snelheid waarmee je actie onderneemt, spelen een grote rol in de kans op herstel.
 

Wat als mijn iPhone niet meer aangaat na waterschade?

Probeer je iPhone niet zelf te repareren. Neem contact op met een professionele reparateur die gespecialiseerd is in waterschade.

 

Hoe weet ik of mijn iPhone waterschade heeft?

Symptomen kunnen variëren, maar veelvoorkomende tekenen zijn problemen met het opladen, een niet-reagerend scherm, of vreemd gedrag van de iPhone. Een professionele diagnose is altijd het beste.

 

Kan ik foto's redden van een iPhone met waterschade?

Dit kan mogelijk zijn, afhankelijk van de ernst van de schade. Een professionele reparateur kan je hierbij helpen.

 

Meer weten over iPhone reparaties? Op deze pagina geven we een overzicht van de meest voorkomende iPhone reparaties.