Oppo, die Chinese smartphonegigant, is in Nederland flink aan de weg aan het timmeren. Ze staan bekend om hun toffe designs en super features, zoals die waanzinnige camera's en razendsnelle processors. Maar, laten we eerlijk zijn, ook een Oppo kan wel eens een slechte dag hebben. Een ongelukje zit in een klein hoekje, en dan? Dan heb je misschien een reparatie nodig.

Oppo reparaties

Waarom zou je je Oppo laten repareren?

Nou, ten eerste omdat je dan weer lekker verder kunt met je telefoon. Maar ook omdat het vaak goedkoper en duurzamer is dan een nieuwe kopen.

 

Wat gaat er dan vaak stuk?

  • Scherm: Een valpartij en je scherm ligt in stukjes. Balen, maar vaak prima te fixen.
  • Batterij: Na een tijdje kan je batterij minder worden. Even vervangen en je kunt weer lang vooruit.
  • Waterschade: Een duik in het toilet of een omgestoten glas water. Het kan de beste overkomen. Soms is het te fixen, soms ook niet. Haast is altijd geboden.
  • Valschade: Naast je scherm kan er door een val ook iets anders stuk gaan, zoals je camera of luidspreker.

 

Zelf fixen of laten doen?

Ben je een beetje handig? Dan kun je sommige dingen misschien zelf repareren. Er zijn genoeg tutorials te vinden. Maar let op, soms is het beter om het over te laten aan de professionals. Vooral als het gaat om ingewikkelde dingen.

 

Hoe vind je een goede reparateur?

Check eerst of ze garantie geven op hun reparaties. Kijk ook naar de kwaliteit van de onderdelen die ze gebruiken. En vergelijk prijzen. Niet altijd is de goedkoopste ook de beste. Een handige site om reparateurs te vergelijken is MrAgain.

Is je Oppo stuk? Balen, maar geen paniek. Vaak is het te repareren. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet. Dus voordat je een nieuwe koopt, kijk eerst even naar de reparatiemogelijkheden. Je telefoon én de aarde zullen je dankbaar zijn!

Zoek een reparateur

 

Ook interessant voor jou

Mogelijk zijn ook deze pagina's interessant voor je waar je meer leest over telefoon problemen en reparatie. 
Alles over telefoon problemen 
Telefoon reparaties en meer