Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

Kras telefoonscherm verwijderen

5 aug. 23 door Pim Meurs
Kras in telefoonscherm

Er is niets vervelender dan je telefoon laten vallen en er vervolgens achterkomen dat er deze keer wel iets met je scherm aan de hand is. Gelukkig hoeft je scherm niet altijd gebroken te zijn. Soms kom je ervan af met een kras in je telefoonscherm. Het ziet er niet mooi uit, maar in deze gevallen kan je telefoonscherm nog normaal functioneren en hoef je je scherm niet te laten repareren. Een ander voordeel is dat je ondiepe krassen zelf kunt wegpolijsten als je wilt. In dit artikel leggen we uit welke opties je hebt om krassen in je telefoonscherm te verwijderen.
 

Polijsten van je telefoonscherm met tandpasta


Tandpasta?! Jazeker, met tandpasta kun je kleine krasjes op je telefoon weg krijgen. Pak een wattenstaafje of een doek en doe daar een beetje tandpasta op. Wrijf nu zachtjes rondjes over de kras heen en doe dit voor zo'n 5 minuten. Langzaam maar zeker polijst je zo de randjes van de kras weg waardoor deze onzichtbaar wordt. Pas wel op dat je niet te hard drukt, want dit kan weer nieuwe krasjes veroorzaken.

Let op: Gebruik geen gel tandpasta, want hiermee werkt het niet.
 

Polijst de kras weg met baking soda


Heb je geen tandpasta bij de hand? Je kunt hetzelfde doen met baking soda dat je met water tot een mengsel maakt. Meng hiervoor bijvoorbeeld 2 delen baking soda met een deel water tot een dik mengsel. Pak vervolgens een doek en dip deze in het mengsel waarna je weer zachtjes rondjes over de kras wrijft totdat deze verdwenen is. Geen baking soda in huis? Babypoeder werkt ook volgens dezelfde methode!
 

Verwijder de kras met een krassenverwijderaar


Er zijn krassenverwijderaar producten voor auto's. Misschien ken je wel iemand die autofanaat is en zo'n middeltje heeft staan om krassen van zijn of haar auto te verwijderen. Neem een druppel van deze vloeistof en wrijf weer met een zachte doek over de kras heen. Je kras zou zo weg moeten zijn!
 

Schuur je krassen weg met schuurpapier


Wat zul je zeggen, schuurpapier? Klopt, als je schuurpapier met een hele fijne korrel hebt, dan kun je ook hiermee proberen om krassen van je telefoonscherm te verwijderen. Let wel goed op dat je niet te hard drukt, want je maakt de situatie dan makkelijk erger.
 

Maak je kras onzichtbaar met olie


Met deze methode haal je de kras niet weg, maar zorg je er wel voor dat deze tijdelijk onzichtbaar is. Doe een beetje olijfolie of zonnebloemolie op een doek en wrijf over de kras heen. Doe dit vervolgens met een droge doek. Als het goed is, zie je de kras niet meer omdat de olie in de kras zit. Zodra deze eruit is, ga je de kras weer zien.

Door deze methoden te volgen, kun je zelf krassen in je telefoonscherm verwijderen zonder naar een reparateur te hoeven gaan. Het is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om je telefoon er weer als nieuw uit te laten zien. Probeer het eens, en laat je verrassen door het resultaat!

Heb je een ander probleem met je telefoon? Lees hier alles over veel voorkomende telefoon problemen en telefoon reparaties. Daarnaast kun je hier terecht voor meer blogs, alles over elektronisch afval en de reparatie van andere apparaten zoals vaatwassers, wasmachines, drones, laptops en tablets.

Zoek een reparateur