Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden

Valt je iPhone steeds uit, of laadt deze niet meer helemaal op? Misschien is het tijd om je iPhone batterij te vervangen. Het is geen geheim dat de batterij van de iPhone na verloop van tijd minder presteert en vervangen moet worden. Maar hoe herken je de tekenen dat je iPhone batterij aan vervanging toe is, wat kost zo'n iPhone reparatie en kun je het zelf doen? Op deze pagina over iPhone batterij vervangen bespreken we dat en meer. 

Signalen dat je iPhone batterij aan vervanging toe is

Het is zeldzaam dat je iPhone batterij er ineens mee stopt. Vaak zijn er al langer signalen zoals:

  • Je iPhone batterij is sneller leeg dan normaal (batterij iPhone snel leeg)
  • Je iPhone batterij laadt niet meer op tot 100% (iphone opladen)
  • Je iPhone valt plots uit
  • Je iPhone reageert trager dan normaal
  • Je iPhone doet het alleen nog maar als deze aan de oplader ligt (opladen iPhone)
  • Je iPhone (batterij) wordt warm tijdens het opladen
  • De batterij van je iPhone wordt dikker dan normaal


Herken je een of meerdere van bovenstaande symptomen? Dan is het mogelijk tijd om je iPhone batterij te laten vervangen.
Wil je meer informatie over bovestaande problemen of is er een specifiek probleem dat bij jou optreedt, lees dan ook onze "iPhone problemen" pagina eens waar we dat en meer bespreken. 

Wat kost het om je iPhone batterij te laten vervangen?

De kosten voor het laten vervangen van je iPhone batterij hangen af van het model en de huidige batterij prijzen. Zo kan een iPhone 11 batterij vervangen andere kosten met zich mee brengen dan het vervangen van een iPhone 12 batterij. Ook zie je vaak dat batterijen goedkoper worden naarmate je toestel ouder is. Zo heb ik onlangs de batterij van mijn Samsung A5 laten vervangen voor nog geen 4 tientjes.

Op onze website kun je de makkelijk zien welke prijzen er momenteel per iPhone batterij gehanteerd worden door reparateurs op ons platform. Navigeer daarvoor via deze pagina, of zoek direct een reparateur bij jou in de buurt. 

Kun je zelf je iPhone batterij vervangen?

Ja, het is mogelijk om zelf je iPhone batterij te vervangen als je een beetje handig bent. Natuurlijk heb je hier wel de juiste tools en instructies voor nodig. Gelukkig zijn er inmiddels veel websites waar je terecht kunt voor instructies, tools en onderdelen, bijvoorebeeld ifixit.com. Ook staat Youtube vol met filmpjes over hoe je zelf een batterij kunt vervangen. Zorg wel dat je daarbij in de gaten houdt dat het geen amateurs zijn.

Let op: bedenk je ook dat het zelf vervangen van je batterij risico's met zich kan meebrengen en dat eventuele garantie niet meer geldt als je zelf aan je telefoon hebt zitten klussen. 

Hoe lang duurt het om een iPhone batterij te vervangen?

Het vervangen van een iPhone batterij is een veelvoorkomende reparatie. Een professionele reparateur kan dit meestal binnen 30 minuten voor je regelen. Doe je het zelf, dan kan het natuurlijk langer duren, afhankelijk van hoe vaak je dit eerder hebt gedaan en hoe handig je bent. 

Wat voor garantie krijg ik op een iPhone batterij?

De garantie kan variëren, maar ligt vaak tussen de 3 en 12 maanden. Reparateurs houden hierbij vaak de garantie van hun leveranciers aan. Controleer altijd goed van tevoren welke garantievoorwaarden van toepassing zijn als je een batterij koopt of deze door een reparateur laat vervangen. 

Wat kan ik verwachten van een nieuwe iPhone batterij?

Met een nieuwe iPhone batterij moet je iPhone er weer een tijd tegenaan kunnen. Je mag verwachten dat je de komende 2 jaar geen batterijproblemen ondervindt.

Handige links voor iPhone reparatie

De volgende links kunnen interessant voor je zijn als je meer wilt weten over veel voorkomende iPhone reparaties en het laten repareren van je iPhone. Ook heb ik enkele links toegevoegd van populaire iPhone modellen zodat je direct de reparatie prijzen kunt inzien. 

iPhone 7 batterij vervangen 
iPhone 8 batterij vervangen 
iPhone X batterij vervangen 
iPhone XS batterij vervangen 
iPhone XR batterij vervangen 
iPhone 11 batterij vervangen 
iPhone 12 batterij vervangen 
iPhone 13 batterij vervangen 
iPhone 14 batterij vervangen 
iPhone reparaties