NL
NL

Samsung telefoon laadt niet meer op

13 mrt. 24
Telefoon

Ontdekken dat je Samsung-telefoon niet is opgeladen ondanks een hele nacht aan de lader, is zowel frustrerend als hinderlijk. Gelukkig zijn veel oplaadproblemen thuis op te lossen. In deze blog geven we een overzicht van stappen die je kunt ondernemen om dit op te lossen. Nog steeds geen succes? Dan is het wellicht tijd om een reparateur in te schakelen. 
 

Stap 1: controleer de stroombron

Adapter en oplaadkabel testen

Het lijkt een open deur, maar vaak ligt het probleem bij de stroombron zelf. Begin met het vervangen van je oplader en kabel om uit te sluiten dat deze defect zijn. Soms kan zelfs het veranderen van stopcontact het probleem oplossen. Het is verrassend hoe vaak een eenvoudige switch de oplossing kan zijn.

 

Stap 2: reinig de oplaadpoort

Stof en vuil verwijderen

Een opeenhoping van stof en vuil in de oplaadpoort kan voorkomen dat de kabel goed contact maakt. Gebruik een zachte, niet-metalen tool, zoals een tandenstoker of een droge, zachte borstel, om vuil voorzichtig te verwijderen. Wees hierbij uiterst voorzichtig om geen interne componenten te beschadigen. Meer over het schoonmaken van de oplaadpoort lees je ook in deze blog.

 

Stap 3: gebruik originele opladers

Het belang van gecertificeerde opladers

Het gebruik van niet-officiële opladers kan leiden tot een reeks problemen, waaronder inefficiënt opladen en zelfs schade aan de batterij. Door altijd originele of gecertificeerde opladers te gebruiken, waarborg je niet alleen de veiligheid van je toestel, maar ook een optimale oplaadefficiëntie.

 

Stap 4: controleer op softwareproblemen

Updates en herstarten

Softwareproblemen, vaak veroorzaakt door recente updates, kunnen ook oplaadproblemen veroorzaken. Een simpele herstart van je toestel kan soms wonderen doen, check dat dus!

 

Stap 5: alternatieve oplaadmethodes

Draadloos opladen

Als bedraad opladen problemen blijft geven, overweeg dan om je toestel draadloos op te laden, mits je Samsung-toestel dit ondersteunt. Hoewel draadloos opladen vaak langzamer is dan bedraad opladen, kan het een goede tijdelijke oplossing zijn en geeft het aan dat je batterij het wel doet. Tegelijkertijd kan dit erop duiden dat het probleem bij de oplader en/of oplaadpoort zelf ligt. 

 

Stap 6: inspecteer op hardwareproblemen

Batterij en oplaadpoort

Als bovenstaande stappen het probleem niet oplossen, kan er sprake zijn van een defecte batterij of een beschadigde oplaadpoort. Dergelijke problemen vereisen vaak een professionele blik en mogelijkerwijs een reparatie. Het vervangen van de batterij of het repareren van de oplaadpoort kan het oplaadprobleem definitief oplossen. Veel reparateurs bieden gratis diagnose services aan en dat kan in dit geval een optie voor je zijn!
 

Met bovenstaande stappen kun je veelvoorkomende oplaadproblemen met je Samsung-toestel zelf thuis oplossen. Mocht het probleem nog niet opgelost zijn dan is het verstandig een reparateur mee te laten kijken.