Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden

Heb je je iPhone per ongeluk laten vallen, of is het scherm van je iPhone beschadigd? Je bent niet de enige. De meeste iPhone-gebruikers krijgen op den duur te maken met een gebarsten scherm. Het vervangen van iPhone schermen gebeurt vaak en iPhone scherm reparatie is dan ook een veelgevraagde dienst. Je vindt hier snel een reparateur die het voor je kan fixen!

Wat is iPhone scherm reparatie?

Bij iPhone scherm reparatie vervangt men meestal het hele scherm door een nieuw exemplaar. Een iPhone-scherm bestaat uit 3 lagen:

  • Glas: De buitenste laag die je aanraakt.
  • Touchscreen (of Digitizer): De laag die de aanraking van je vinger detecteert.
  • LCD- of OLED-scherm: De laag die de daadwerkelijke beelden weergeeft. Afhankelijk van het model kan dit een LCD- of OLED-scherm zijn.

Bij sommige iPhone-modellen kunnen deze lagen apart vervangen worden, terwijl dit bij andere modellen niet mogelijk is. Als je iPhone scherm schade heeft opgelopen, kan het zijn dat alle drie de lagen beschadigd zijn. In dat geval is het handig als je alleen het glas kunt vervangen, waardoor je goedkoper uit bent met de reparatie. Als je iPhone scherm niet gebroken is maar er een kras in zit, kun je de kras vaak zelf afpoetsen. Hoe je dat doet, lees je in deze blog.

Hoe werkt het vervangen van een iPhone-scherm?

Altijd al willen weten wat er precies gedaan wordt bij het vervangen van een iPhone scherm? De stappen zijn vergelijkbaar met die van andere telefoons en komen min of meer neer op het volgende: 

  1. De iPhone moet open. Normaal gesproken moeten hier enkele schroeven voor verwijderd worden. 
  2. Het scherm moet verwijderd worden: Het gedeelte van je iPhone waar het display aan bevestigd zit, wordt verwarmd zodat de lijm loslaat. Hierna kan het scherm verwijderd worden. >
  3. Nieuwe lijm of iets anders wordt aangebracht zodat het nieuwe display zich ergens aan kan hechten.
  4. Het nieuwe display wordt bevestigd: In deze stap wordt het nieuwe scherm daadwerkelijk geïnstalleerd.
  5. De iPhone wordt weer dichtgemaakt: Natuurlijk pas nadat gecontroleerd is dat alles weer goed op elkaar aansluit.

In de praktijk zijn de stappen natuurlijk minder simpel dan hierboven beschreven. 

Hoe weet ik of het slim is om mijn iPhone-scherm te laten vervangen?

De afweging om je iPhone-scherm te laten vervangen of een nieuw toestel te halen, hangt af van verschillende factoren zoals de leeftijd van je iPhone, de kosten van de reparatie versus een nieuw toestel, en duurzaamheid. Want, natuurlijk is het beter voor het milieu als je je telefoon laat repareren en op die manier langer gebruikt.

We schreven eerder een blog over exact dit thema en die lees je hier. 

Wat kost iPhone scherm reparatie?

De iPhone scherm reparatie kosten variëren en worden bepaald door twee factoren:

  1. De prijs van het iPhone-scherm
  2. De marge die een iPhone reparateur op de reparatie wil maken

Je kunt de actuele reparatieprijzen voor verschillende iPhone-modellen bekijken met onze tool op Mr Again. Hier vind je ook specifieke informatie over populaire modellen zoals de iPhone 11 scherm reparatie kosten.

Zelf je iPhone scherm repareren: is het mogelijk?

Ja, als je handig bent, kun je je iPhone zelf repareren. Je hebt hier dan wel de juiste tools en instructies voor nodig. Gelukkig zijn er genoeg websites waar je instructies voor het zelf repareren van je telefoon kunt vinden en vaak bieden ze ook tools en onderdelen aan. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld ifixit.com. Voel je je niet senang bij het zelf repareren van je telefoon? Dan is het waarschijnlijk beter als je contact opneemt met een professionele reparateur. 

Let op: Ga je zelf een poging wagen? Bedenk je dat eventuele garantie die je nog op je toestel hebt vervalt zodra je zelf aan je toestel begint te klussen. 

Preventie: hoe voorkom je schade aan je iPhone-scherm

Helemaal voorkomen kun je schade aan je telefoon niet maar je kunt wel het risico op schade minimaliseren. Een screenprotector of beschermhoes/cover kan voorkomen dat je telefoon schade oploopt bij vallen en stoten en is daarom altijd aan te raden. Natuurlijk helpt het ook als je je telefoon niet op onhandige plekken neerlegt en deze niet gebruikt op momenten dat deze makkelijk kan vallen. 

 

iPhone scherm reparatie is een veelvoorkomende ingreep. Of je nu kiest voor een professionele reparatie of besluit om het zelf te doen, het is belangrijk om te weten wat de opties zijn. Vergeet niet om altijd een betrouwbare en ervaren reparateur te kiezen voor deze service. Wil je weten welke reparateurs bij jou in de buurt je kunnen helpen? Je vindt ze gemakkelijk met Mr Again.