Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

Telefoon maakt geen wifi connectie

30 jul. 23 door Pim Meurs
Telefoon maakt geen wifi verbinding

Niets is frustrerender dan geen wifi-verbinding hebben op je mobiele telefoon. In dit artikel bespreken we de mogelijke oorzaken en bieden we oplossingen om je wifi-verbinding weer optimaal te laten functioneren.

Smartphones zijn essentieel in het digitale tijdperk voor taken zoals communicatie, informatie zoeken, navigatie en meer. Wifi speelt hierin een cruciale rol door een snelle en betrouwbare internetverbinding te bieden.

Voordat we de oplossingen bespreken, zorg ervoor dat je telefoon en apps up-to-date zijn. Updates bevatten vaak bugfixes en verbeteringen die kunnen helpen bij het oplossen van wifi-problemen.

 

Wifi-netwerk niet gedetecteerd

Detecteert je telefoon helemaal geen wifi netwerk? Probeer dan onderstaande stappen om dit op te lossen.

 1. Controleer of je wifi-router correct functioneert en verbonden is met internet, bijvoorbeeld door te checken of de wifi wel gevonden wordt op je laptop. Zorg dat je telefoon binnen het bereik van de router is. 
   
 2. Probeer je telefoon, router en modem opnieuw op te starten. Dit kan vaak al kleine verstoringen in de verbinding verhelpen. 
   
 3. Als het probleem aanhoudt, overweeg dan om de netwerkinstellingen van je telefoon te resetten. Houd er echter rekening mee dat hierbij de wifi-informatie, mobiele gegevens en Bluetooth-verbinding worden gereset.

Als geen van de bovenstaande stappen werkt, kun je overwegen om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit is een laatste redmiddel en je moet ervoor zorgen dat je al je informatie elders hebt opgeslagen voordat je deze stap uitvoert. Is het probleem dan nog niet opgelost dan is het aan te raden om een telefoon reparateur een diagnose te laten stellen, mogelijk is er iets kapot op het moederbord. 

 

Zoek een reparateur

 

Wifi-netwerk gedetecteerd, maar geen internetverbinding

Je telefoon kan wel je wifi netwerk zien, maar het lukt je niet om er verbinding mee te maken. Je kunt onderstaande stappen proberen om dit probleem te verhelpen. 

 1. Start je telefoon opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken met het wifi-netwerk. Soms kan een eenvoudige herstart al problemen oplossen.
   
 2. Controleer op software-updates voor je telefoon en installeer indien beschikbaar de nieuwste updates. Verouderde software kan soms wifi-problemen veroorzaken.
   
 3. Leeg de systeemcache van je telefoon om mogelijke problemen op te lossen.

Lukt het nog steeds niet om verbinding te maken? Je kunt je telefoon nog terugzetten naar de fabrieksinstellingen en kijken of het probleem daarmee is opgelost. Let wel op dat je een back-up maakt, want je gegevens en bestanden worden verwijderd. Helpt ook dat niet dan is het verstandig een diagnose te laten stellen door een professional. 

 

Veelgestelde vragen en antwoorden omtrent wifi-problemen op je telefoon

 

Mijn wifi-verbinding valt steeds weg op mijn telefoon. Hoe kan ik dit oplossen?

 1. Zorg ervoor dat je binnen het bereik van de wifi-router bent.
 2. Probeer je telefoon te verbinden met een ander wifi-netwerk.
 3. Probeer je router te resetten.
 4. Controleer of je telefoon een sterke wifi-verbinding heeft.
 5. Schakel de vliegtuigmodus op je telefoon in en schakel deze vervolgens weer uit.
 6. Controleer of je telefoon de nieuwste software-updates heeft geïnstalleerd.
   

Ik heb alles geprobeerd, maar mijn telefoon maakt nog steeds geen wifi-verbinding. Wat nu?

Het kan een hardwareprobleem zijn of een probleem met de wifi-router zelf. Als laatste redmiddel kun je overwegen om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Als dit ook niet werk dan heeft het mogelijk te maken met de Wifi chip op het moederbord. Dit is vaak het geval als je de Wifi ook niet meer aan en uit kunt zetten. In dit geval heb je mogelijk een moederbord reparatie nodig om je wifi weer werkend te krijgen. 

 

Tips om wifi-problemen op je telefoon te voorkomen

 1. Houd je telefoon up-to-date.
 2. Beperk het aantal verbonden apparaten.
 3. Gebruik sterke wifi-wachtwoorden.
 4. Plaats je router op een strategische locatie.
 5. Schakel onnodige apps en functies uit.
 6. Gebruik een wifi-extender als je huis een groot oppervlak heeft.

Bij het oplossen van wifi-problemen is het belangrijk om geduldig te zijn en stap voor stap te werk te gaan. Als je alle stappen hebt doorlopen en het probleem blijft bestaan, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van je telefoonfabrikant of internetprovider voor verdere assistentie. Eventueel kun je ook een telefoon reparateur om hulp vragen. Via Mr Again kun je deze eenvoudig vinden en met elkaar vergelijken en zodoende je telefoon laten repareren.

Heb je een ander telefoon probleem? Bekijk dan onze pagina met veel voorkomende telefoon problemen! En wellicht vind je ook deze pagina's interessant met meer blogs en informatie over de reparatie van laptops, tablets, wasmachine en vaatwassers.