NL
NL

Aftermarket telefoon schermen

8 mrt. 23
aftermarket-telefoon-schermen

In de wereld van smartphones is het scherm een van de belangrijkste onderdelen. Het is het meest gebruikte onderdeel van de telefoon en bepaalt de algehele ervaring bij het gebruik van de telefoon. Helaas kan het scherm van een telefoon ook gevoelig zijn voor beschadigingen, zoals barsten of krassen, wat de functionaliteit en esthetiek van de telefoon kan beïnvloeden.

Als je je telefoonscherm wilt vervangen heb je dan vaak meerdere schermen waar je uit kunt kiezen:

  • Orignele schermen 
  • Refurbished schermen
  • Aftermarket of copy schermen

In dit artikel gaan we dieper in op deze type schermen, wat de verschillen zijn en waar je op moet letten. 

 

Originele of OEM schermen

OEM staat voor Original Equipment Manufacturer. Dit betekent dat het scherm wordt geproduceerd door dezelfde fabrikant die de originele schermen voor de telefoon heeft geproduceerd. OEM-schermen zijn over het algemeen van de hoogste kwaliteit, maar zijn vaak ook duurder dan andere opties. Als je een origineel of OEM scherm op je telefoon laat zetten kun je er dus van gegarandeerd zijn dat je de hoogste kwaliteit te pakken hebt. 

 

Refurbished schermen 

Soms kan een kapot OEM scherm nog gerepareerd worden waarna deze weer gebruikt kan worden. Dit zijn refurbished schermen. 
Deze zijn dus van vergelijkbare kwaliteit als originele / OEM schermen, maar wel eerder gebruikt. Een kwalitatief goede en duurzame keuze! 

 

Aftermarket schermen

Aftermarket telefoon schermen zijn schermen die niet afkomstig zijn van de originele fabrikant van de telefoon, maar door een derde partij zijn geproduceerd en op de markt gebracht. Ze worden ook wel "copy" schermen genoemd. Deze schermen zijn vaak goedkoper dan de originele schermen van de fabrikant en zijn breder beschikbaar voor verschillende merken en modellen van smartphones.

Ze zijn dus vaak goedkoper dan originele schermen, maar ze komen daarentegen in veel verschillende soorten kwaliteiten. Niet zo gek, want er zijn veel fabrieken die dit soort schermen maken. Vaak bevinden deze zich in China en de ene fabriek heeft meer ervaring met het maken van schermen dan de andere. 

Er gaan verschillende kwaltieits aanduidingen de ronde bij copy schermen maar deze zijn niet officieel erkend. Vaak worden betere schermen aangeduid als "AAA" of "Triple A" schermen en heb je ook schermen van "AA" en "A" kwaliteit. Ook wordt wel "high copy" gebruikt zoals we op Mr Again doen om copy schermen van de hoogste kwaliteit aan te duiden. Hou er echter rekening mee dat deze begrippen voor discussie vatbaar zijn. 

Om deze reden testen telefoon reparateurs en groothandels die schermen importeren vaak veelvuldig de kwaliteit van de copy schermen. Zodra ze een fabrikant met kwalitatief goede schermen hebben gevonden maken ze daar goede afspraken qua kwaliteit en garantie mee. 

Zijn de schermen van mindere kwaliteit? Dan kun je dat aan verschillende zaken merken. Zo kan de touchscreen minder goed werken en kunnen de kleuren en helderheid anders zijn dan je verwacht. Bijvoorbeeld zoals in de afbeelding hieronder.

 

Zoek een reparateur

 

Overweeg je om een voor een copy scherm te gaan? Vraag dan altijd naar de kwaliteit ervan bij de reparateur! Aftermarket telefoonschermen

 

Ook interessant voor jou

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor je als je meer wilt weten over telefoonschermen: