NL
NL

Telefoon laadt niet op

30 jul. 23
Telefoon laadt niet op

Telefoonbatterij laadt niet op: wat nu?

Het is een frustrerende ervaring: je telefoon laadt niet meer op. Dit kan aan verschillende dingen liggen, maar gelukkig zijn de meeste problemen snel op te lossen. In dit artikel leggen we uit hoe je zelf kunt controleren wat er aan de hand is en wat je vervolgens kunt doen. Laadt je telefoon wel op, maar gaat dat langzamer dan je gewend bent? Lees dan dit artikel dat specifiek over dat probleem gaat.

Als je telefoon niet meer oplaadt, is het belangrijk om mogelijke oorzaken uit te sluiten. Zo kom je er vanzelf achter wat het probleem veroorzaakt. Maar waarom laadt mijn telefoon niet op? Laten we dat uitzoeken.

 

Stap 1. Sluit uit dat het een softwareprobleem is

Soms kan een softwarefout de reden zijn dat je telefoon niet meer oplaadt. Een simpele herstart van je telefoon kan dan al uitkomst bieden. Lost dit het probleem niet op? Overweeg dan een harde reset van je telefoon. Hierbij wordt je telefoon grondiger opnieuw opgestart, wat soms hardnekkige problemen kan oplossen.

 

Stap 2. Check of het aan de oplader ligt

Het kan zijn dat je telefoon niet meer oplaadt omdat je oplader beschadigd is of je een niet-compatibele versie gebruikt. Controleer of je telefoon wel oplaadt als je een andere oplader gebruikt. Als dat niet het geval is, dan ligt het hoogstwaarschijnlijk niet aan de oplader. Laadt je telefoon wel op als je een andere oplader gebruikt? Dan is ofwel je oplader defect of gebruik je een oplader die niet compatibel met je toestel is. De oplossing ligt in beide gevallen voor de hand: vervang de oplader.

 

Stap 3. Controleer of je oplaadpoort verstopt is

Het oplaadpunt van je telefoon kan verstopt raken met vuil en stof. Als er te veel vuil is, kan het verhinderen dat je oplader verbinding maakt met je telefoon en dus ervoor zorgen dat je telefoon niet meer oplaadt. In deze blog leggen we uit hoe je je oplaadpoort schoonmaakt. Indien je telefoon draadloos opladen ondersteunt, kun je ook dat proberen. Als dat wel lukt, weet je dat het niet aan je batterij en software ligt.

 

Stap 4. Controleer je batterij

Als al het bovenstaande niet heeft geholpen, dan kom je uiteindelijk toch bij de batterij uit. Elke batterij functioneert na verloop van tijd minder, maar het is moeilijk om aan te geven wanneer dit het geval is en je kunt het zelf ook niet makkelijk checken. Er zijn wel apps te vinden die iets over de staat van je batterij zeggen, maar vaak zijn deze niet zo betrouwbaar.

Als je vermoedt dat het aan je batterij ligt, kun je een ervaren reparateur vragen om dit voor je te onderzoeken en indien nodig je batterij te vervangen. Afhankelijk van het toestel dat je hebt, kost dit vaak tussen de 40-70 euro. Hoe ouder je model, hoe goedkoper het typisch wordt. Via Mr Again kun je makkelijk en snel een betrouwbare reparateur in de buurt vinden.

 

Zoek een reparateur

 

Natuurlijk kun je zelf ook je telefoonbatterij vervangen als je hier handig genoeg in bent!

Heb je andere problemen met je telefoon? Op deze pagina vind je de meest voorkomende telefoonproblemen terug. Ook kun je hier terecht voor meer blogs, informatie over E-waste en de reparatie van drones, tablets, wasmachines, laptops en wasmachines.