Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

Wat doen als je iPhone gevallen is

8 sep. 23 door Pim Meurs
Gevallen iPhone

Wat te doen als je iPhone op de grond valt?

Het is een nachtmerrie die velen van ons kennen: je iPhone glipt uit je handen en maakt een harde landing. Afhankelijk van de valhoogte, het oppervlak en de bescherming die je iPhone had, kunnen de resultaten variëren van een licht beschadigd scherm tot ernstige interne problemen. In deze blog gaan we in op de stappen die je kunt nemen na zo'n ongelukkige val, hoe je de schade kunt inschatten en welke reparatie- of vervangingsopties je hebt.
 

Soorten schade na een val van je iPhone

Zichtbare schade: Dit is vaak het eerste wat je opmerkt. Denk aan een gebroken scherm of deuken in de aluminium behuizing. Bij een gebarsten scherm is het raadzaam om je iPhone scherm te vervangen of dit te laten doen door een reparateur. In deze blog lees je meer over schade aan je iPhone scherm. 

Knoppen die niet meer reageren: Soms kunnen de knoppen van je iPhone na een val vastzitten of helemaal niet meer werken. Mocht dit het geval zijn dan kun je door een reparateur laten controleren en indien nodig laten vervangen. 

Interne schade: Een val kan ook interne componenten beschadigen. Een vaak voorkomend symptoom is een batterij die niet goed op zijn plaats zit, wat kan resulteren in een snelle batterijdrain of zelfs dataverlies. Als je iPhone na een val vreemd gedrag vertoont, zoals plotseling uitschakelen, kan dit wijzen op schade aan het logic board. In dat geval kun je een diagnose laten stellen bij een telefoon reparateur waarna hij/zij je kan vertellen wat er aan de hand is.
 

Hoe bescherm je je iPhone tegen vallen?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Een robuuste iPhone-case en een kwalitatieve screenprotector kunnen je apparaat beschermen tegen de meeste vallen. Wees ook voorzichtig in risicovolle situaties, zoals het gebruik van je iPhone boven een tegelvloer of in de buurt van een zwembad. Bewaar je iPhone altijd op een veilige plek als je hem niet gebruikt.
 

Wat als je iPhone in water valt?

Mocht je iPhone in water vallen, dan zijn er specifieke acties die je moet ondernemen om verdere schade te voorkomen. Bekijk deze blog over de stappen die je moet volgen als je iPhone nat is geworden en handel snel. 
 

Hoe beoordeel je de schade na een val?


Met deze stappen beoordeel je snel of je iPhone schade heeft opgelopen na een val.

  1. Inspecteer je iPhone op zichtbare schade zoals barsten of deuken.
  2. Test alle knoppen en de touch-functie om hun responsiviteit te controleren.
  3. Sluit je iPhone aan op een lader om te controleren of het opladen nog steeds correct werkt.
  4. Let op ongewone symptomen zoals plotselinge herstarts, wat kan duiden op schade aan het moederbord.
     

Reparatie van je iPhone

Is je iPhone beschadigd na een val? Dan moet je overwegen of een reparatie de moeite waard is. Soms kan het financieel gunstiger zijn om een nieuw model aan te schaffen dan een ouder model te laten repareren, vooral bij ernstige schade. Op onze website vind je meer informatie over het afwegen van de kosten van reparatie versus aankoop van een nieuw model.
 

Zoek een reparateur

 

Ben je verzekerd voor schade aan je iPhone?

Veel standaardverzekeringen dekken geen valschade aan iPhones. Echter, er zijn speciale verzekeringen beschikbaar die wel dekking bieden voor dergelijke ongelukken. Als je zo'n verzekering hebt, lees dan zorgvuldig de polisvoorwaarden en het eigen risico.

Voor meer informatie en hulp bij andere iPhone-problemen, bezoek onze iPhone-hulppagina. Voorts zijn deze pagina's mogelijk ook leuk voor je: