Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

Waarom je iPhone warm wordt en hoe je het kunt verhelpen

8 sep. 23 door Pim Meurs
iPhone

Het is normaal dat je iPhone warm aanvoelt na intensief gebruik. Een iPhone is immers een complex elektronisch apparaat dat warmte genereert. Echter, als je iPhone regelmatig oververhit raakt of zo heet wordt dat hij oncomfortabel in de hand ligt, kan er een onderliggend probleem zijn. In dit artikel bespreken we de oorzaken van een oververhitte iPhone en geven we  je praktische oplossingen om dit te verhelpen.

 

Oorzaken van een oververhitte iPhone
 

1. Intensief gebruik van de batterij en processor

Een van de belangrijkste oorzaken van een oververhitte iPhone is intensief gebruik van de batterij en de A-chip (processor). Beide componenten genereren warmte tijdens hun werking. Enkele voorbeelden zijn:

 

2. Video's streamen

Het continu streamen van video's vraagt veel van zowel de A-chip als het Retina-display van je iPhone. Dit kan resulteren in oververhitting na een langere periode van gebruik.


3. Gamen

Net als bij het streamen van video's, kan gamen je iPhone zwaar belasten. De grafische processen en interacties vereisen veel rekenkracht van de processor, wat kan leiden tot een verhoogde temperatuur.

 

4. Achterstallige app-updates

Oudere versies van apps kunnen bugs en inefficiënties bevatten die je processor extra belasten. Door regelmatig je apps bij te werken, zorg je ervoor dat ze optimaal functioneren en minder warmte genereren.

 

5. Instellingen en helderheid

Instellingen zoals de helderheid van je scherm spelen ook een rol. Een scherm dat constant op maximale helderheid staat, kan meer warmte produceren. Het aanpassen van de helderheid kan helpen om oververhitting te voorkomen.

 

6. Omgevingsfactoren

Weersomstandigheden kunnen ook invloed hebben op de temperatuur van je iPhone. Direct zonlicht of een hete omgeving, zoals een achtergelaten auto op een zomerse dag, kan je iPhone snel laten opwarmen. Ook waterschade kan leiden tot oververhitting, dus wees voorzichtig met vocht.

 

Specifieke warmtezones op je iPhone

Het kan zijn dat je iPhone op een specifieke plek warm wordt en vaak geeft dat een indicatie van het mogelijke probleem. Dit zijn de plekken waar je iPhone meestal warm wordt: 


1. Achterkant van je iPhone

Als de achterkant van je iPhone warm wordt, is dit vaak een indicatie van een batterijprobleem. Het is verstandig om je batterij te laten controleren en indien nodig te laten vervangen bij een gecertificeerde reparateur.
 

2. Onderkant van je iPhone

De onderkant van je iPhone kan warm worden tijdens het opladen. Dit kan wijzen op een probleem met je oplaadkabel of adapter. Gebruik altijd originele Apple-accessoires of accessoires van betrouwbare merken.
 

3. Warmte bij de speaker, het scherm of boven de batterij

Warmte rond de speaker, het scherm of boven de batterij kan duiden op malware of softwareproblemen. Een (betrouwbare) beveiligingsapp kan helpen om je iPhone te scannen op mogelijke bedreigingen.
 

Preventieve maatregelen

De meest voorkomende oorzaken van een warme iPhone kun je relatief eenvoudig voorkomen. We zetten een aantal tips en gebruiken op een rijtje. 
 

1. Gebruik officiële accessoires

Gebruik officiële Apple-accessoires of accessoires van bekende en betrouwbare merken om problemen met opladen en oververhitting te voorkomen.
 

2. Houd de Software up-to-date

Zorg ervoor dat zowel je iOS als je apps up-to-date zijn. Dit vermindert de kans op bugs en inefficiënties die extra warmte kunnen veroorzaken.
 

3. Beperk intensief gebruik

Probeer langdurig intensief gebruik, zoals gamen of video’s streamen, te beperken. Geef je iPhone af en toe rust om af te koelen.
 

4. Vermijd extreme (weer)omgevingen

Laat je iPhone niet in direct zonlicht of in extreem warme omgevingen liggen. Bewaar je toestel op een koele, droge plaats.
 

Wat te doen als je iPhone oververhit blijft

Als je ondanks de bovenstaande tips nog steeds problemen ondervindt met een oververhitte iPhone, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Maak een afspraak bij een Apple Store of een reparateur om je toestel grondig te laten controleren.


 

Zoek een iPhone reparateur
 

Vind een betrouwbare reparateur

Bij Mr Again kun je gemakkelijk en snel een betrouwbare reparateur vinden bij jou in de buurt. Loop je tegen andere problemen aan met je iPhone? Bekijk dan onze pagina over veelvoorkomende iPhone-problemen voor meer informatie en oplossingen.

 

Bekijk reparateurs