Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

iPhone laadt niet meer op

7 aug. 23 door Pim Meurs
iPhone laad niet meer op

Probleem met iPhone opladen? Zo kun je het oplossen.

Er is niets erger dan ontdekken dat je iPhone niet meer oplaadt. Dit kan verschillende redenen hebben, maar gelukkig zijn er vaak simpele manieren om het probleem te verhelpen. In dit artikel verkennen we de stappen die je kunt nemen om te ontdekken wat er mis is en hoe je het kunt oplossen. Ondervind je problemen met langzaam opladen? Bekijk dan dit andere artikel dat zich richt op die kwestie.

Wanneer je iPhone niet meer oplaadt, is het cruciaal om de mogelijke oorzaken te identificeren. Zo kun je de bron van het probleem aanpakken. Na het lezen van dit artikel weet je hopelijk waarom je iPhone niet meer oplaadt en hoe je dit kunt oplossen.

 

Stap 1. Sluit een softwareprobleem uit

Soms is een softwarefout de boosdoener waardoor je iPhone niet meer oplaadt. Een snelle herstart kan wonderen doen. Helpt dit niet? Probeer dan een zachte reset van je iPhone om te kijken of dit het probleem voor je oplost (een zachte reset verwijdert geen gegevens!). 

Dit is hoe je een zachte reset uitvoert op je iPhone:

 1. Zorg dat je iPhone is ontgrendeld. Als je iPhone is vergrendeld, ontgrendel deze dan eerst.

 2. Druk op de juiste knoppen, afhankelijk van je iPhone-model:

  • iPhone 8 en nieuwer: Druk kort op de volume-omhoogknop en laat deze weer los. Druk vervolgens kort op de volume-omlaagknop en laat deze ook weer los. Houd daarna de zijknop (aan/uit-knop) ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.
  • iPhone 7 en 7 Plus: Houd tegelijkertijd de volume-omlaagknop en de aan/uit-knop ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.
  • iPhone 6s, 6s Plus en ouder: Houd tegelijkertijd de thuisknop en de bovenste (of zijkant) aan/uit-knop ingedrukt totdat je het Apple-logo ziet.
 3. Laat de knoppen los zodra het Apple-logo op het scherm verschijnt.

 4. Je iPhone zal nu opnieuw opstarten. Dit kan een paar seconden duren.

 5. Zodra je iPhone weer is opgestart, kun je deze ontgrendelen en zoals gewoonlijk gebruiken.

 

Stap 2. Test je oplader

Je iPhone laadt mogelijk niet meer op vanwege een defecte of incompatibele oplader. Test een andere oplader om te zien of je iPhone dan wel oplaadt. Als dat niet het geval is, is de oplader waarschijnlijk niet het probleem. Werkt een andere oplader wel? Dan moet je je huidige oplader vervangen.

 

Stap 3. Bekijk de oplaadpoort

Stof en vuil kunnen zich ophopen in de oplaadpoort van je iPhone, waardoor de oplader geen verbinding kan maken. In deze blog vind je instructies om de oplaadpoort te reinigen. Als je iPhone draadloos kan opladen, kun je dat ook proberen. Als dat succesvol is, weet je dat het probleem niet bij je batterij of software ligt.

 

Stap 4. Kalibreer de batterij

Het kan voorkomen dat je telefoon verkeerde batterij percentages aangeeft. Dit kan gebeuren doordat je batterij slijt naarmate je telefoon ouder wordt en verschilt van je software. Om deze reden kun je je iPhone batterij kalibreren. Je doet dit in enkele simpele stappen: 

1. Sluit je iPhone aan op de lader en laat hem opladen naar 100%. Hou hem hierna nog een paar uur aan de lader. 
2. Laat je telefoon helemaal leeglopen, zodra deze uitvalt laat je hem nog een paar uur uit. 
3. Sluit je iPhone weer op de oplader aan en laat hem opladen tot aan 100%. 
4. Je batterij is gekalibreerd. 

 

Stap 5: Overweeg om de batterij van je iPhone te vervangen

Als de bovenstaande stappen niet hebben geholpen, is het tijd om naar de batterij te kijken. Batterijen kunnen na verloop van tijd verslechteren, maar het is niet eenvoudig om dit zelf te beoordelen. Er zijn wel apps die inzicht geven in de staat van je batterij, maar deze zijn vaak niet nauwkeurig.

Denk je dat het probleem bij de batterij ligt? Dan is het slim om deze te vervangen. Als je handig bent en tools tot je beschikking hebt dan kun je dit zelf doen.  Mocht je dat niet willen, schakel dan een professionele reparateur in om dit te onderzoeken en eventueel je batterij te vervangen. De kosten variëren meestal tussen de 40-70 euro, afhankelijk van je model. Via Mr Again kun je gemakkelijk een betrouwbare reparateur vinden.

iPhone laadt niet meer op

Veelgestelde vragen en antwoorden

Waarom laadt mijn iPhone niet op?

Er kunnen verschillende redenen zijn. Het kan te maken hebben met een kapotte kabel, beschadigde dock connector, stof in de Lightning-poort, of zelfs een versleten batterij.

 

Wat moet ik doen als mijn iPhone niet oplaadt?

Begin met het controleren van de basis en volg de bovenstaande stappen. Als dat niet werkt, overweeg dan professionele hulp.

 

Hoe kalibreer ik mijn iPhone-batterij?

Volg de stappen in het bovenstaande artikel om je batterij te kalibreren.

 

Is draadloos opladen beter voor mijn iPhone?

Draadloos opladen is veilig en kan handig zijn om te testen of het probleem bij de Lightning-poort ligt. 

 

Hoe vind ik een betrouwbare reparateur voor mijn iPhone?

Bij Mr Again vind je eenvoudig reparateurs in jouw omgeving die vakkundige hulp kunnen bieden. Klik hier voor een overzicht van reparateurs bij jou in de buurt.

 

Zoek een reparateur

 


Andere iPhone problemen 


Heb je een ander probleem met je iPhone? Lees dan ook dit artikel over veel voorkomende iPhone problemen en hoe je deze kunt oplossen. Daarnaast zijn deze pagina's met meer blogs en informatie over de reparatie van andere apparaten zoals tablets, laptops, drones, vaatwassers en wasmachines misschien ook interessant voor je.