Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

iPhone laadt langzaam op

2 sep. 23 door Pim Meurs
iPhone laadt langzaam op

Waarom duurt het eeuwen voordat mijn iPhone is opgeladen?

Je kent het wel: je iPhone hangt al een tijdje aan de lader, maar het lijkt wel alsof hij nauwelijks energie opneemt. Dit is een veelvoorkomend probleem en kan behoorlijk frustrerend zijn. In dit artikel duiken we in de mogelijke redenen en bieden we je handige oplossingen om je iPhone sneller vol te krijgen.

 

1. Laat je iPhone met rust tijdens het laden

Het klinkt als een no-brainer, maar het is cruciaal: als je wilt dat je iPhone vlot oplaadt, laat hem dan even met rust. Zet je toestel in vliegtuigmodus om het laden te versnellen.

 

2. Check je oplaadkabel

Oplaadkabels zijn niet onverwoestbaar en kunnen na verloop van tijd hun efficiëntie verliezen. Probeer een andere kabel of schakel over op draadloos opladen als je iPhone dat ondersteunt om te zien of dat het probleem oplost.

 

3. Vermijd opladen via computer of laptop

Het opladen via een computer of laptop duurt vaak langer omdat deze USB-poorten niet ontworpen zijn om hoge stroomsterktes te leveren. Gebruik een wandoplader voor het snelste resultaat.

 

4. Herkalibreer je batterij

Een onjuiste batterij-indicator kan je het gevoel geven dat je iPhone traag oplaadt. Herkalibreer je batterij door je iPhone helemaal leeg te laten lopen en vervolgens volledig op te laden. Laat hem daarna nog een uur aan de lader liggen voordat je hem weer inschakelt.

 

5. Overweeg een systeemreset

Als je iPhone nog steeds traag oplaadt, kan een systeemreset uitkomst bieden. Maak eerst een back-up en ga vervolgens naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen.

 

6. Inspecteer en reinig de oplaadpoort

Vuil en stof in de oplaadpoort kunnen het opladen hinderen. Een zachte reiniging kan dit probleem vaak verhelpen. Bekijk onze handleiding voor het veilig schoonmaken van je oplaadpoort.

 

7. Tijd voor een nieuwe batterij?

Als je iPhone na al deze stappen nog steeds traag oplaadt, is het wellicht tijd voor een nieuwe batterij, vooral als je toestel al wat ouder is. Raadpleeg een gekwalificeerde reparateur voor een batterijdiagnose.

 

Zoek een reparateur

 

Heb je nog andere issues met je iPhone? Bekijk dan onze lijst met veelvoorkomende iPhone-problemen en hun oplossingen.

Bekijk ook eens een deze pagina's op Mr Again: