Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

iPhone oplaadpoort schoonmaken

7 aug. 23 door Pim Meurs
iPhone oplaadpoort schoonmaken

iPhone oplaadpoort schoonmaken: Wat te doen als je iPhone niet oplaadt?

Lukt het opladen van je telefoon niet meer en ben je in de war over de oorzaak? Het kan zijn dat je batterij en oplaadsnoer nog prima werken, maar dat de oplaadpoort vol stof zit. Deze poort, soms aangeduid als dock-connector of oplaad-connector, kan stof en vuil verzamelen. Als dit zich ophoopt, kan de oplader geen contact maken met je apparaat, waardoor het niet meer oplaadt.

Gelukkig is het mogelijk om zelf de oplaadpoort van je iPhone schoon te maken. Je hoeft hiervoor niet naar een telefoonreparateur. Het is echter wel cruciaal om voorzichtig te werk te gaan, want het is gemakkelijk om metalen onderdelen te beschadigen als je te ruw bent. Er zijn twee hoofdmethoden om de oplaadconnector schoon te maken:
 

  1. Met een tandenstoker de oplaadpoort reinigen Gebruik een flexibele tandenstoker om het stof voorzichtig los te maken en uit de poort te verwijderen. Hoe dunner en buigzamer de tandenstoker, hoe beter. Vermijd harde materialen zoals cocktailprikkers, die schade kunnen veroorzaken.

  2. De oplaadpoort schoonspuiten met perslucht Je kunt blikken met perslucht kopen in bouw- en hobbywinkels. Deze methode is veiliger omdat je minder kans hebt om je telefoon te beschadigen. Dek andere openingen af en spuit het stof en vuil er rechtstreeks uit.

Vermijd het zelf blazen in de oplaadpoort, omdat speeksel vochtschade kan veroorzaken.

Als je telefoon na het schoonmaken nog steeds niet oplaadt, kan er een ander probleem zijn. Een telefoonreparateur kan je helpen met een diagnose. Vind hier een reparateur bij jou in de buurt.

 

Veelgestelde vragen over het schoonmaken van de oplaadpoort

 

  1. Wat is een lightning connector? Een lightning connector is een specifieke oplaad- en dataconnector die door Apple wordt gebruikt in veel van hun apparaten, zoals iPhones en iPads.

  2. Hoe krijg je water uit je oplaadpoort? Het gebruik van perslucht is een effectieve methode om water uit de oplaadpoort te verwijderen. Zorg ervoor dat je andere openingen afdekt om schade te voorkomen.

  3. Hoe krijg je zand uit de oplaadconnector? Zand kan voorzichtig worden verwijderd met een dunne, flexibele tandenstoker of een zachte borstel. Wees geduldig en voorzichtig om schade te voorkomen.

Als je je niet op je gemak voelt bij het zelf schoonmaken van de oplaadpoort, of als je bang bent dat je je telefoon kunt beschadigen, zoek dan hulp bij een professional. Op Mr. Again kun je eenvoudig reparateurs vinden en vergelijken.
 

Zoek een reparateur
 

Heb je een ander probleem met je iPhone? Bekijk dan ook deze veel voorkomende problemen. Mogelijk zijn ook onze ander blogs of pagina's over e-waste en andere reparaties interessant voor je. Bijvoorbeeld over drone, tablet, wasmachine, laptop en vaatwasser reparaties.