Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

iPhone gaat niet meer aan

29 aug. 23
Mijn iPhone gaat niet meer aan

Mijn iPhone gaat niet meer aan: Wat nu?

Je staart naar je iPhone en het scherm blijft zwart, ongeacht hoe vaak je op de aan/uit-knop drukt. Dat gevoel van frustratie kennen we allemaal. Maar voordat je in paniek raakt, zijn er verschillende manieren om je iPhone weer tot leven te wekken. In dit artikel bespreken we enkele praktische tips en veelgestelde vragen die van toepassing zijn op iPhones van verschillende generaties.

 

4 praktische tips om je iPhone weer aan te krijgen

 

 1. Doe een geforceerde herstart

  Mogelijk is je iPhone in de war door een softwarefout of speelt er iets anders. Een geforceerde herstart kan vaak wonderen doen. Druk kort op de volume-omhoogknop, dan op de volume-omlaagknop en houd vervolgens de aan/uit-knop ingedrukt totdat je het Apple-logo ziet.

  Doet je iPhone het nog niet? Ga dan door met stap 2.
   

 2. Sluit uit dat het aan je batterij ligt
  Een lege of minder werkende batterij kan de boosdoener zijn. Sluit je iPhone aan op een betrouwbare oplader en wacht minstens 15 minuten. Laad je batterij op? Probeer je iPhone dan weer aan te zetten. Zo niet, ga dan door naar stap 3.
   

 3. Check je oplader
  Een kapotte oplader kan ook de schuldige zijn. Probeer een andere oplader en kabel. Als je iPhone nu wel oplaadt, is je oude oplader aan vervanging toe. Zo niet, ga dan door naar stap 4.
   

 4. Maak de dock connector schoon
  Stof en vuil kunnen je oplaadpoort blokkeren. In dit artikel bespreken we hoe je de dock-connector zelf schoon kan maken. Doet deze het daarna nog niet? Neem dan contact op met een reparateur en vraag om een diagnose van het probleem. 
   

Zoek een reparateur

 


Veelgestelde vragen
 

Mijn iPhone gaat niet aan, maar maakt wel geluid. Wat is er aan de hand?


Als je iPhone wel geluiden maakt of trilt, maar het scherm blijft zwart, kan het zijn dat alleen het scherm defect is. Sluit je iPhone aan op een computer; als iTunes of Finder je apparaat herkent, is je scherm waarschijnlijk het probleem.

 

Waarom valt mijn iPhone steeds uit?


Als je iPhone onverwachts uitvalt, kan dit te maken hebben met een defecte batterij of softwareproblemen. Probeer eerst een herstart en check op software-updates. Als het probleem aanhoudt, is het raadzaam om professionele hulp te zoeken.

 

Is het normaal dat mijn iPhone uitvalt bij koud weer?


Nee, dit wijst mogelijk op een batterijprobleem. Houd je iPhone op een normale temperatuur en neem contact op met Apple Support als het probleem aanhoudt.

 

Waarom start mijn iPhone alleen op aan de oplader?


Dit duidt vaak op een zwakke batterij. Overweeg een batterijvervanging.


Andere iPhone problemen

We hopen dat dit artikel je helpt om je iPhone weer aan de praat te krijgen. Mocht je ondanks deze tips nog steeds problemen ondervinden, aarzel dan niet om professionele hulp in te schakelen. Mocht je andere problemen met je iPhone ervaren check dan ook deze pagina waar we veel voorkomende problemen met iPhones bespreken. 

Mogelijk zijn ook deze pagina's met meer blogs of informatie over de reparatie van andere apparaten interessant voor je: