NL
NL

Mijn iphone laadt niet meer op

29 aug. 23
iPhone laadt niet meer op

Laad je iPhone niet Op? Zo los je het op!

Is je iPhone gestopt met opladen? Dat is extra lastig als je niet zonder je telefoon kunt. Geen paniek, we hebben een reeks praktische stappen om je apparaat weer aan de praat te krijgen.

 

Een stappenplan om je iPhone weer aan de praat te krijgen

 

1. Reset je iPhone

Softwareproblemen kunnen het opladen belemmeren. Een geforceerde reset kan dit en andere problemen oplossen. De stappen variëren per iPhone-model, maar het gaat meestal om een combinatie van knoppen indrukken totdat het Apple-logo verschijnt. Je gegevens blijven behouden.

 

2. Controleer of het aan de oplaadkabel ligt

Mogelijk is je oplaadkabel beschadigd en is dit de oorzaak zijn van het niet kunnen opladen. Zorg ervoor dat je een originele of gecertificeerde kabel gebruikt. Probeer verschillende stopcontacten en USB-poorten om er zeker van te zijn dat het probleem niet bij de stroombron ligt. Als je een draadloze oplader hebt, is dit het moment om die te proberen.Laad je telefoon niet op als je deze aan een werkende oplader legt maar wel als je een draadloze oplader gebruikt? Dan ligt het mogelijk aan de oplaadpoort. Ga hiervoor door naar stap stap 3. Laad je telefoon nog steeds niet op, volg dan stap 2. Lukt het draadloos ook niet, ga dan naar stap 4 

 

3. Maak de Lightning-poort schoon 

Het lijkt triviaal, maar vuil en stof kunnen zich ophopen in de Lightning-poort van je iPhone. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit veilig en effectief kunt doen. Controleer na het schoonmaken van de dock connector of je iPhone wel oplaadt. 

 

4. Schakel hulp in


Laadt je telefoon na het schoonmaken van de oplaadpoort nog niet op en lukt het draadloze opladen ook niet? Dan kan het zijn dat je batterij de boosdoener is. Het is dan tijd om een reparateur in te schakelen en te vragen om een diagnose. Via Mr Again vind je dan makkelijk een reparateur bij jou in de buurt. 

 

Zoek een reparateur
 

iPhone laadt niet meer op


Veelgestelde vragen en antwoorden

Waarom laadt mijn iPhone niet op?
Er kunnen verschillende redenen zijn. Het kan te maken hebben met een kapotte kabel, beschadigde dock connector, stof in de Lightning-poort, of zelfs een versleten batterij.

 

Wat moet ik doen als mijn iPhone niet oplaadt?
Begin met het controleren van de basis en volg de bovenstaande stappen. Als dat niet werkt, overweeg dan professionele hulp.

 

Hoe kalibreer ik mijn iPhone-batterij?
Volg de stappen in het bovenstaande artikel om je batterij te kalibreren.

 

Is draadloos opladen beter voor mijn iPhone?
Draadloos opladen is veilig en kan handig zijn om te testen of het probleem bij de Lightning-poort ligt. 

 

Hoe vind ik een betrouwbare reparateur voor mijn iPhone?
Bij Mr Again vind je eenvoudig reparateurs in jouw omgeving die vakkundige hulp kunnen bieden. Klik hier voor een overzicht van reparateurs bij jou in de buurt.

 

Zoek een reparateur
 

Andere iPhone problemen 


Heb je een ander probleem met je iPhone? Lees dan ook dit artikel over veel voorkomende iPhone problemen en hoe je deze kunt oplossen.  Mogelijk zijn ook onze andere blogs en pagina's over de reparatie van andere apparaten zoals drones, tablets, laptops, wasmachines en vaatwassers interessant voor je.