Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

Kras iPhone scherm verwijderen

30 aug. 23 door Pim Meurs
iphone kras verwijderen

Het is een situatie die elke iPhone-gebruiker vreest: je iPhone glipt uit je handen en valt op de grond. Terwijl je het scherm controleert, hoop je op het beste. Gelukkig is het niet altijd een catastrofe; soms is er slechts een kleine kras te zien. Hoewel het niet ideaal is, blijft je iPhone gewoon werken en kun je de kosten van een schermreparatie vermijden. In dit artikel delen we verschillende doe-het-zelf-methoden om krassen van je iPhone-scherm te verwijderen.

 

Tandpasta

Ja, je leest het goed. Tandpasta kan ook kleine krassen op je iPhone-scherm verwijderen. Neem een zachte doek of een wattenstaafje en doe er een klein beetje tandpasta op. Wrijf voorzichtig in cirkelvormige bewegingen over de kras. Let op: gebruik geen gel-tandpasta, want dat werkt niet.

 

Baking Soda: Een keukenalternatief

Geen tandpasta in huis? Geen probleem. Meng twee delen baking soda met één deel water om een pasta te maken. Gebruik een doek om deze pasta zachtjes over de kras te wrijven. Het effect is vergelijkbaar met dat van tandpasta.

 

Krassenverwijderaar voor auto's

Als je toegang hebt tot een krassenverwijderaar voor auto's, kun je dit ook proberen. Breng een klein beetje van de vloeistof aan op een doek en wrijf het zachtjes over de kras. De kras zou ook moeten verdwijnen.

 

Fijn schuurpapier

Dit klinkt riskant, maar met uiterste voorzichtigheid kan fijn schuurpapier ook effectief zijn. Zorg ervoor dat je een zeer fijne korrel gebruikt en wrijf heel zachtjes over de kras. Als het goed is krijg je hem er zo ook af. 

 

Olie: Een tijdelijke oplossing

Als je de kras niet volledig kunt verwijderen, kun je deze wel minder zichtbaar maken. Breng een beetje olijf- of zonnebloemolie aan op een doek en wrijf dit over de kras. Veeg het daarna af met een droge doek.Hierdoor lijkt het alsof de kras verdwenen is doordat de olie erin zit, na verloop van tijd gaat dat eruit en wordt de kras weer zichtbaar. 

 

Door deze methoden te gebruiken, kun je zelf krassen van je iPhone-scherm verwijderen zonder een afspraak te maken bij de Apple Store of een andere reparateur. Het is een snelle en budgetvriendelijke manier om je iPhone er weer als nieuw uit te laten zien. Probeer het eens en laat je verbazen door het resultaat. 

Wil je toch langs bij een reparateur? Dan vind je hier makkelijk de beste bij jou in de buurt. 

 

Zoek een reparateur

 

Heb je andere problemen met je iPhone? Lees hier alles over veelvoorkomende iPhone-problemen. Ook op deze pagina's vind je veel informatie over problemen met andere apparaten en de reparaties ervan: