Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

iPhone Face ID werkt niet

9 aug. 23 door Pim Meurs
iPhone Face ID werkt niet meer

iPhone Face ID werkt niet, wat nu?

De Face ID van je iPhone is super handig om je telefoon snel mee te ontgrendelen. Als je je wachtwoord nooit meer gebruikt, merk je dat snel als je Face ID niet meer werkt. Gelukkig heeft Apple een handige handleiding met stappen die je kunt volgen om je Face ID weer aan de praat te krijgen. In dit artikel nemen we ze met je door.

 

Stap 1: Controleer of er updates zijn

Mogelijk zijn er updates; werk indien nodig je iPhone bij naar de laatste iOS-versie en controleer of het probleem verholpen is. Het bijwerken naar de nieuwste versie kan veelvoorkomende problemen met Face ID oplossen.

 

Stap 2: Controleer de instellingen van Face ID

Face ID instellen is eenvoudig, maar soms kunnen de instellingen veranderen. Ga hiervoor naar > Instellingen en vervolgens naar Face ID en toegangscode. Controleer dat Face ID nog is geconfigureerd en dat de functies waarvoor je het wilt gebruiken zijn ingeschakeld.

 

Stap 3: Controleer of de camera niet wordt bedekt

Vanzelfsprekend maar toch goed om te controleren. Zorg ervoor dat niets je camera belemmert om goed te kunnen scannen. Een schone en onbelemmerde camera is essentieel voor de werking van Face ID.

 

Stap 4: Zorg ervoor dat je gezicht volledig zichtbaar is als je Face ID gebruikt

Face ID werkt standaard niet als iets je neus of mond bedekt. Zorg er dus enerzijds voor dat niets je gezicht bedekt, of zorg ervoor dat je andere looks hebt geconfigureerd. Draag je een zonnebril? Mogelijk weerkaatst dit licht waardoor de camera niet goed kan scannen.

 

Stap 5: Zorg ervoor dat je in de camera kijkt bij het gebruiken van Face ID

Op de iPhone 12 en eerdere versies werkt Face ID alleen als je je iPhone in staande houding recht voor je houdt en recht in de camera kijkt. Vanaf de iPhone 13 kun je Face ID ook in een liggende camera houding gebruiken.

 

Stap 6: Start je iPhone opnieuw op

Simpel, maar vaak doeltreffend. Start je iPhone opnieuw op en controleer of Face ID het dan wel doet. Een herstart kan kleine glitches en problemen oplossen.

 

Stap 7: Voeg een alternatief uiterlijk toe aan Face ID

Gebruik je een ander uiterlijk dan normaal, bijvoorbeeld doordat je een bril of mondkapje op hebt? Zorg er dan voor dat je deze look in Face ID hebt geconfigureerd.

 

Stap 8: Stel Face ID opnieuw in

Als bovenstaande allemaal niet geholpen heeft, is het tijd om Face ID opnieuw in te stellen. Je doet dit door naar Instellingen en vervolgens Face ID en toegangscode te gaan. Klik hier op “Face ID opnieuw instellen” en vervolgens op “Face ID configureren” om het opnieuw in te stellen. Check hierna of Face ID het weer doet.

 

Stap 9: Schakel hulptroepen in

Als je na de vorige 8 stappen nog steeds niet met Face ID kunt inloggen, is het tijd om zwaarder geschut in te zetten.Mogelijk moet je je Face ID laten repareren. Apple raadt je dan aan om met Apple Support contact op te nemen voor Face ID reparatie maar veel particuliere telefoon reparateurs bieden deze reparatie ook aan.

In geval je kiest voor een particuliere telefoon reparateur, doe je er goed aan om te controleren dat hij/zij getraind is om deze reparatie uit te voeren. Een onjuist uitgevoerde reparatie en het gebruik van niet originele onderdelen kan de werking van Face ID belemmeren en veiligheidssystemen beïnvloeden.

 

Zoek een reparateur

 

Veelgestelde vragen

 

Welke iPhones ondersteunen Face ID?

Face ID wordt ondersteund op de iPhone X en latere modellen. 

 

Wat is de True Depth Camera?

De True Depth Camera is een revolutionaire camera technologie die wordt gebruikt in Face ID. Het maakt gebruik van infraroodtechnologie om een gedetailleerde 3D-kaart van je gezicht te maken, waardoor het een veilige en nauwkeurige manier is om je iPhone te ontgrendelen.

 

Heb je te maken met andere iPhone problemen? Lees dan ook deze pagina waar we de meest voorkomende iPhone problemen bespreken eens. En mogelijk vind je ook andere blogs van Mr Again of onze pagina's over elektronisch afval en de reparatie van andere apparaten zoals tablets, laptops, wasmachines, vaatwassers en drones interessant.