Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

Help mijn iPhone is langzaam

29 aug. 23 door
Help mijn iPhone is langzaam

Is je iPhone trager dan een schildpad op een zandweg? Ervaar je frustrerende vertragingen bij het openen van apps of het laden van webpagina's? Je bent niet alleen! Gelukkig zijn er tal van manieren om je iPhone weer in topvorm te krijgen. In dit artikel delen we praktische tips en trucs die je direct kunt toepassen om je iPhone sneller en efficiënter te maken.

 

Tips en trucs om je iPhone soepel te laten draaien
 

Check je opslagruimte en werkgeheugen

De meest voorkomende oorzaak van trage iPhones is een gebrek aan voldoende opslagruimte en werkgeheugen. Zorg er daarom voor dat je voldoende opslagruimte vrij houdt en verwijder onnodige bestanden en apps. Dit kan je doen via 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'.

Het is ook verstandig om de volgende processen te optimaliseren als je merkt dat je iPhone trager is:

 1. Optimaliseer achtergrondapp-refresh
  Apps die op de achtergrond worden vernieuwd, kunnen de prestaties van je iPhone beïnvloeden. Pas de achtergrondapp-refresh-instellingen aan via 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Ververs op achtergrond'.

 2. Verwijder ongebruikte widgets
  Widgets op het startscherm kunnen de prestaties van je iPhone beïnvloeden. Verwijder ongebruikte widgets door er lang op te drukken en 'Widget verwijderen' te selecteren.

 3. Minimaliseer bewegingseffecten
  Schakel onnodige bewegingseffecten uit, zoals parallax-effecten en bewegende pictogrammen. Dit kan worden gedaan via 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Beweging' en 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Zet verminder beweging aan'.

In deze blog over het opschonen van je iPhone lees je nog meer tips over hoe je de opslag op je iPhone kunt optimaliseren.
 

Schakel de energiebesparingsmodus uit

Hoewel de energiebesparingsmodus de batterijduur kan verlengen, kan dit ook invloed hebben op de prestaties van je iPhone. Als je de prestaties wilt maximaliseren, kun je de energiebesparingsmodus uitschakelen via 'Instellingen' -> 'Batterij'.
 

Controleer de batterijconditie

Een minder werkende batterij kan de prestaties van je iPhone negatief beïnvloeden. Als je iPhone traag is, doe je er verstandig aan om te controleren wat de conditie van de batterij is. Controleer de batterijconditie via 'Instellingen' > 'Batterij' > 'Batterijconditie'. Als de batterijconditie laag is (bijvoorbeeld onder de 80%), overweeg dan om de batterij te vervangen.
 

Met deze tips en trucs kun je de snelheid en prestaties van je iPhone optimaliseren. Houd er rekening mee dat sommige prestatieproblemen mogelijk worden veroorzaakt door hardwarematige problemen; in dergelijke gevallen kan het raadzaam zijn om bij een reparateur bij jou in de buurt hulp te zoeken. Zoek hier direct een reparateur bij jou in de buurt.Veelgestelde vragen
 

Moet ik een app sluiten om mijn iPhone sneller te maken?

Het voortdurend sluiten van apps is meestal niet nodig en kan zelfs contraproductief zijn. iOS beheert het geheugen en de prestaties van apps automatisch, dus het handmatig sluiten van apps kan ertoe leiden dat ze juist meer middelen verbruiken wanneer ze telkens opnieuw worden geopend.
 

Mijn batterij lijkt snel leeg te lopen en mijn iPhone is nog steeds traag. Wat kan ik doen?

Een snel leeglopende batterij kan invloed hebben op de algehele prestaties van je iPhone. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen:

 • Batterijinstellingen: Ga naar "Instellingen" > "Batterij" om te zien welke apps de meeste energie verbruiken. Als je apps ziet die veel batterij verbruiken, kun je overwegen om hun gebruik te beperken of ze bij te werken.

 • Energiebesparingsmodus: Schakel de energiebesparingsmodus in om de prestaties en levensduur van de batterij te optimaliseren. Hierdoor worden automatische downloads en visuele effecten verminderd.

 • Controleer op updates: Zorg ervoor dat zowel je apps als iOS up-to-date zijn. Updates kunnen optimalisaties bevatten die het batterijverbruik verminderen.

 • Controleer op achtergrondactiviteiten: Sommige apps blijven actief op de achtergrond en kunnen de batterij sneller laten leeglopen. Controleer en beperk hun achtergrondactiviteiten via "Instellingen" > "Algemeen" > "Ververs apps op achtergrond".

 • Vervang de batterij: Als je iPhone al enkele jaren oud is, kan de batterij mogelijk versleten zijn. Overweeg om de batterij te vervangen of dit te laten doen door een reparateur. 
   

Kan het hebben van te veel foto's en video's mijn iPhone vertragen?

Ja, het hebben van een grote hoeveelheid foto's en video's kan de prestaties van je iPhone beïnvloeden, vooral als je opslag bijna vol is. Probeer onnodige foto's en video's te verwijderen of deze over te zetten naar een computer of cloudopslag om ruimte vrij te maken. Bekijk ook dit artikel met meer informatie over het opschonen van je iPhone.
 

Zal het herstellen van mijn iPhone naar fabrieksinstellingen het probleem van de trage prestaties oplossen?

Het herstellen van je iPhone naar fabrieksinstellingen kan soms helpen als andere oplossingen niet werken. Hierdoor wordt echter wel alle data van je apparaat gewist, dus zorg ervoor dat je een volledige back-up hebt gemaakt voordat je deze stap overweegt.
 

Als de prestatieproblemen aanhouden, zelfs na het uitvoeren van de bovenstaande stappen, is het misschien tijd om contact op te nemen met een reparateur bij jou in de buurt. Klik hier voor een overzicht van reparateurs in jouw omgeving.