iPhone opschonen

7 sep. 23
iPhone opschonen

Je iPhone is een onmisbaar apparaat in je dagelijkse routine, maar na verloop van tijd kan het opslaggeheugen volraken en de prestaties afnemen. In deze blog bespreken we enkele handige tips om meer opslagruimte op je iPhone te creëren.
 

Zo controleer je de status van de opslagruimte op je iPhone

Het eerste wat je wilt doen, is nagaan hoeveel opslagruimte je nog over hebt. Op een iPhone ga je naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'iPhone-opslag'. Hier zie je een overzicht van hoeveel opslagruimte elke app en categorie in beslag neemt. Mogelijk wordt hier al duidelijk dat bepaalde mappen op je iPhone veel opslag gebruiken en weet je direct waar je het beste naar kunt kijken. 

 

Tips om je iPhone op te ruimen

Verwijder apps die je niet meer gebruikt
Navigeer naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'iPhone-opslag' en bekijk welke apps je kunt missen. Ongebruikte apps nemen niet alleen opslagruimte in beslag, maar kunnen ook je batterij sneller leegmaken.
 

Maak ruimte vrij door foto's en video's te verwijderen
Foto's en video's kunnen veel opslagruimte in beslag nemen. Maak een back-up in iCloud of op je computer en verwijder ze daarna van je iPhone. Zo maak je niet alleen ruimte vrij, maar zorg je er ook voor dat je dierbare herinneringen veilig zijn.
 

Wis cachegegevens
Ga naar 'Instellingen' > 'Safari' > 'Wis geschiedenis en websitedata' om de cache van Safari te legen. Hoewel cachegegevens bedoeld zijn om je surfervaring te versnellen, kunnen ze na verloop van tijd veel ruimte innemen.
 

Beheer je downloads
Controleer de 'Bestanden'-app en verwijder bestanden die je niet meer nodig hebt. Vaak downloaden we bestanden voor eenmalig gebruik en vergeten we ze daarna te verwijderen.
 

Schoon WhatsApp op
Ga naar WhatsApp > 'Instellingen' > 'Opslag en data' > 'Beheer opslag' om te zien hoeveel ruimte WhatsApp gebruikt. Verwijder oude chats en media die je niet meer nodig hebt om ruimte vrij te maken.
 

iCloud-opslag en externe opslag

Als je nog steeds ruimte tekortkomt, kun je overwegen om iCloud-opslag te gebruiken. Je kunt je foto's, documenten en andere bestanden veilig in de cloud opslaan om ruimte op je iPhone vrij te maken. Een andere optie is om bestanden te verplaatsen naar een externe harde schijf of je computer. Dit is handig voor bestanden die je niet vaak nodig hebt, maar wel wilt bewaren.
 

Andere iPhone problemen

Heb je andere problemen met je iPhone? Bekijk dan onze andere artikelen over algemene iPhone-problemen en gerelateerde onderwerpen.
 

Zoek een reparateur