Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden

Zit je in Den Haag met een defecte wasmachine? Geen zorgen, je bent aan het juiste adres. Op Mr Again vind je moeiteloos een geschikte reparateur voor jouw situatie. We begrijpen hoe belangrijk een werkende wasmachine is in je dagelijkse leven. Daarom maken we het vinden en vergelijken van betrouwbare reparateurs in Den Haag eenvoudig en snel. Lees verder om te ontdekken hoe Mr Again je kan helpen om snel weer zorgeloos te wassen.

Wasmachine problemen

Heb je wel eens te maken gehad met een haperende wasmachine in Den Haag? Erg irritant, want je wilt natuurlijk moeiteloos je was kunnen doen. Gelukkig kun je veelvoorkomende kwesties vaak zelf oplossen, zonder dat je meteen een monteur hoeft te bellen. Hieronder vind je een overzicht van gebruikelijke wasmachineproblemen en hoe je deze kunt aanpakken.

 

Water blijft staan in de wasmachine

Blijft er water in je machine staan, dan kan dit duiden op een probleem met de afvoer. Om dit op te lossen, kun je het volgende controleren:

  • Zorg dat het filter vrij is van verstoppingen.
  • Verifieer of de afvoerslang goed is aangesloten. Een geknikte afvoerslang of een slang die te ver in de afvoer is geduwd, kan ook problemen veroorzaken. Zorg dat de slang niet verder dan 15 cm in de afvoer steekt.

 

Afvoerpomp

Indien noch het filter noch de afvoerslang de oorzaak lijkt, kan het probleem bij de afvoerpomp liggen. Raadpleeg de handleiding van je wasmachine voor model-specifieke instructies. Bij vermoedens van een defecte pomp is het raadzaam een vakman in te schakelen.

 

Onaangename geuren uit de wasmachine

Een stinkende wasmachine is vaak niet defect, maar heeft gewoon een grondige schoonmaakbeurt nodig. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door vetluis, een bacterie die gedijt op wasmiddelresten en vuil. Dit probleem los je op door je machine grondig te reinigen en af en toe een lege was op een hoge temperatuur te draaien. Vergeet ook niet het wasmiddelbakje regelmatig schoon te maken!

 

Wasmachine produceert geluid

Er zijn diverse redenen waarom een wasmachine geluid kan maken, zoals:

  • Een object in de trommel.
  • De machine staat niet waterpas. Als je na controle van bovenstaande punten nog steeds geluid ervaart, kan dit duiden op problemen met de trommelophanging, de motorlagers of de aandrijfriem. Een handmatige draai aan de trommel kan uitwijzen of de lagers aan vervanging toe zijn. Voor een definitieve diagnose kan het handig zijn een expert in te schakelen.

 

Lekkage bij de wasmachine

Een lekkende wasmachine kan wijzen op een verstopte afvoer of een lekkende afvoerpijp. Controleer op blokkades door vuil of wasmiddelresten en inspecteer de afvoerpijp op lekkages.

 

De deur opent niet

Wasmachinedeuren zijn vergrendeld tijdens het draaien. Als de deur niet opent, kan het zijn dat het programma nog niet is afgelopen, of dat het kinderslot actief is. Raadpleeg de handleiding om het kinderslot te deactiveren. Als de deur geblokkeerd wordt door water in de trommel, duidt dit op een afvoerprobleem.

 

Andere issues

Er kunnen natuurlijk altijd specifieke problemen of storingen optreden die afhankelijk zijn van het model van je wasmachine. Raadpleeg in zulke gevallen de handleiding en overweeg een reparateur in te schakelen als je er zelf niet uitkomt.

Zo, nu ben je goed uitgerust om de meest voorkomende wasmachineproblemen in Den Haag zelf aan te pakken. Mocht je er niet uitkomen, dan staan de specialisten van Mr Again klaar om je te helpen met het vinden van een betrouwbare reparateur in de buurt.