Heb je ook zo'n hekel aan afwassen met de hand, vooral nu je vaatwasser kuren vertoont? Je bent niet de enige! Gelukkig hoeft dit geen hoofdpijn te veroorzaken. In Groningen kun je via Mr Again eenvoudig de beste vaatwasser reparateurs vinden en vergelijken. Of het nu gaat om een klein mankement of een groot probleem, Mr Again staat voor je klaar om de perfecte oplossing te vinden. Lees snel verder en ontdek hoe je vaatwasser weer als nieuw kan worden!

Vaatwasserproblemen en hun oplossingen

Het dagelijks leven kan behoorlijk hectisch zijn, en een defecte vaatwasser is wel het laatste wat je nodig hebt. Hieronder gaan we in op de meest voorkomende problemen met vaatwassers, hoe je deze zelf kunt oplossen, en wanneer het tijd is om een professional in te schakelen.

 

De vaat komt er niet schoon uit

Een vaatwasser die zijn werk niet doet, kan frustrerend zijn. Dit probleem kan veroorzaakt worden door verschillende factoren:

 • Verstopte sproeiarmen: Deze spelen een essentiële rol in het schoonmaakproces. Verstoppingen door voedselresten of kalk kunnen voorkomen dat water efficiënt wordt verspreid. Een regelmatige controle en reiniging met bijvoorbeeld een dunne draad of tandenstoker is aan te raden om verstoppingen te verhelpen.

 • Vervuilde filters: De filters kunnen verstopt raken met voedselresten, wat de watercirculatie belemmert. De meeste vaatwassers hebben eenvoudig te verwijderen filters die je onder de kraan kunt schoonmaken. Raadpleeg altijd de handleiding van je apparaat voor de juiste werkwijze.

 • Verkeerd gekozen programma: Het is belangrijk het juiste wasprogramma te kiezen op basis van het type vaat en de vervuilingsgraad. Een verkeerde keuze kan resulteren in een niet optimaal schoon resultaat.

 • Ontvetten en ontkalken: Regelmatig je vaatwasser ontvetten en ontkalken kan een wereld van verschil maken. Speciale reinigingsmiddelen voor een leeg wasprogramma helpen om vet- en kalkaanslag te verwijderen.

 

Waterlekkage rond de vaatwasser

Water op de vloer rondom je vaatwasser wijst op een probleem. Enkele veelvoorkomende oorzaken en oplossingen zijn:

 • Deurafdichtingen controleren: Rubberen afdichtingen kunnen uitdrogen of scheuren over tijd, wat lekkages veroorzaakt. Een regelmatige inspectie en vervanging indien nodig is cruciaal.

 • Waterpas: Een ongelijke verdeling van water kan leiden tot lekkages. Controleer of je vaatwasser waterpas staat en stel indien nodig de voetjes bij.

 

De vaatwasser start niet

Een vaatwasser die niet wil starten, kan verschillende oorzaken hebben:

 • Stroomvoorziening: Controleer eerst of de vaatwasser correct is aangesloten en of er stroom is. Een gesprongen zekering of problemen met de aardlekschakelaar kunnen de boosdoener zijn.

 • Deurschakelaar: Een defecte deurschakelaar kan ervoor zorgen dat de vaatwasser niet start omdat het apparaat denkt dat de deur open staat.

 • Foutcodes: Moderne vaatwassers beschikken over zelfdiagnostiek. Raadpleeg de handleiding voor de betekenis van foutcodes en volg de aanbevolen acties.

 

Overmatig lawaai

Een vaatwasser moet geruisloos zijn werk kunnen doen. Als dit niet het geval is, kan dit wijzen op:

 • Vreemde voorwerpen: Controleer de machine op stukjes glas of grote voedselresten die lawaai kunnen veroorzaken.

 • Pomp of motorproblemen: Geluiden uit de buurt van de pomp of motor kunnen wijzen op ernstigere problemen. Dit is vaak een teken dat professionele hulp nodig is.

 

Problemen met het drogen van de vaat

Een vaat die niet goed droogt, kan wijzen op:

 • Spoelglansmiddel: Het gebruik van een spoelglansmiddel kan het droogproces aanzienlijk verbeteren.

 • Defecte verwarmingselementen: Als de verwarmingselementen niet functioneren, zal de vaat nat blijven. Dit probleem vereist vaak de kennis van een professional.

 

Wanneer een professional inschakelen?

Bij complexe problemen of als zelf oplossen niet lukt, is het verstandig een professional in te schakelen. Mr Again maakt het gemakkelijk om ervaren reparateurs in Groningen te vinden en te vergelijken. Zo ben je verzekerd van een snelle en effectieve oplossing.