Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

In gesprek met Willem van GSM Today

24 mei 24 door Joost Van der Giessen
GSM Today Den Bosch

In deze blog gaan we in gesprek met Willem Schouten. Willem is de eigenaar van GSM Today in Den Bosch en repareert smartphones. 

 

Wie ben je, wat doe je en wat heeft jou bewogen om een reparatiewinkel te beginnen?

Ik ben Willem Schouten. Wij verkopen nieuwe en gebruikte toestellen, repareren ze, bieden accessoires aan en starten vanaf 1 juni ook met abonnementen. Ons streven is om meer te recyclen en echt duurzaam te werken. De verschuiving ligt in het duurzame segment. Tot nu toe kijken mensen vaak op de korte termijn. Dit leidt er vaak toe dat reparatiewinkels van eigenaar wisselen, wat de kwaliteit en service niet ten goede komt.

Met 19 jaar ervaring in onze eigen reparatiewinkel, stralen we dit ook uit. We weten wat er vaak misgaat en waar we door onze kennis en kunde het verschil kunnen maken. Dankzij goede relaties met leveranciers worden klanten bij problemen altijd zonder discussie geholpen. Abonnementen worden binnenkort toegevoegd.

 

Visie voor de komende vijf jaar

Op dit moment zijn er veel refurbished partijen die regelmatig falen vanwege te snelle groei en te veel apparaten. Wij willen dit pragmatischer aanpakken. We repareren zelf refurbished producten met eigen onderdelen, samen met Telecombinatie, in vier winkels. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van refurbished toestellen garanderen. We richten ons op een echt servicepunt waarbij we zowel op abonnementen als hardware het middelpunt zijn voor elektronische apparaten (voornamelijk telefoons) van mensen.

Het is cruciaal om de groei continu op kwaliteit te waarborgen. De trend is vaak maximaal opschalen, maar de echte magie ligt in kwalitatief opschalen. Het is beter om 100 toestellen te hebben die goed zijn, dan 1000 te verkopen met gebreken waarbij de kwaliteit niet kan worden gewaarborgd.

Ons doel is om een goed product te leveren waar mensen blij van worden. Liever iets minder in aantallen, maar van hoge kwaliteit. We willen een toekomstbestendige uitstraling, echt een GSM Today Service Point.

 

Wat wil je meegeven aan net begonnen reparateurs of mensen die overwegen om ook het reparatievak in te gaan?

Je kunt nooit altijd zes gooien in het leven. Ga voor gemiddeld, maar goed. Het draait in dit vak niet om de winst, maar om de kwaliteit. Naast originele onderdelen zijn er ook kwalitatief goede replica-onderdelen. Ga niet alleen voor marge maximalisatie, maar voor kwaliteit. Uiteindelijk groei je alleen door tevreden klanten en niet door korte termijn winst. Je moet met opgeheven hoofd door de stad kunnen lopen.

Vraag jezelf altijd af wat je zelf zou willen. Of je nu een t-shirt of spijkerbroek koopt, je wilt iets fatsoenlijks en kijkt niet zozeer naar de prijs, maar hoelang je ermee doet. Dat geldt ook voor de telefoonreparatiebranche.

 

Bekijk GSM Today