NL
NL

Hoe ontstop je de afvoerpomp van je vaatwasser

10 mrt. 24

Een verstopte afvoerpomp vrijmaken

Een verstopte afvoerpomp is een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot waterophoping in je vaatwasser. Gelukkig kun je met een beetje handigheid dit probleem zelf aanpakken.

 

Stap-voor-stap de afvoerpomp ontstoppen

 

Veiligheid eerst

Zorg ervoor dat je de vaatwasser uitschakelt en loskoppelt van de stroomvoorziening voordat je begint. Dit voorkomt ongelukken tijdens het reparatieproces.

 

Toegang krijgen tot de afvoerpomp

De afvoerpomp is meestal te vinden aan de onderkant van de vaatwasser. Raadpleeg de handleiding van je vaatwasser voor instructies over hoe je de pomp kunt bereiken. Verwijder eventuele schroeven of panelen die de toegang tot de pomp blokkeren.

 

De pomp reinigen

Eenmaal toegang verkregen tot de afvoerpomp, controleer je op zichtbare verstoppingen zoals etensresten of andere voorwerpen. Verwijder deze voorzichtig. Gebruik indien nodig een zachte borstel of doek om de binnenkant van de pomp te reinigen.

 

Testen en herassembleren

Na het reinigen van de afvoerpomp, monteer je de vaatwasser weer in elkaar en sluit je deze aan op de stroomvoorziening. Voer een kort wasprogramma uit om te controleren of het probleem is opgelost.

 

Wanneer professionele hulp nodig Is

Als het probleem aanhoudt na het reinigen van de afvoerpomp, kan het zijn dat er een dieperliggend probleem is. In dit geval is het raadzaam om een professionele technicus in te schakelen.

 

Conclusie:

Het ontstoppen van de afvoerpomp van je vaatwasser kan een eenvoudige klus zijn als je de juiste stappen volgt. Regelmatig onderhoud en schoonmaak kunnen toekomstige verstoppingen voorkomen. Voor meer onderhoudstips en -gidsen voor je vaatwasser, bezoek Mr Again.