Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden

Ben je op zoek naar een wasmachine reparatie in Amsterdam? Dan zit je hier helemaal goed! We snappen hoe vervelend het is als je wasmachine stuk gaat. Het liefst wil je dat je trouwe hulp in het huishouden zo snel mogelijk weer zijn werk doet. Gelukkig kan Mr Again je helpen snel een betrouwbare reparateur in Amsterdam te vinden. Lees snel verder en ontdek hoe je eenvoudig reparateurs kunt vergelijken en direct een afspraak kunt maken.

Meest voorkomende wasmachine problemen

Wasmachines zijn onmisbaar in ons dagelijks leven, maar soms laten ze ons in de steek. Hieronder bespreken we de meest voorkomende problemen, mogelijke oplossingen, en wanneer het tijd is om een professional in te schakelen.

 

Water blijft staan in de wasmachine

Het is een veelvoorkomend probleem: water dat na het wasprogramma in de machine blijft staan. Meestal ligt dit aan de afvoer van het water. Hier zijn enkele checks die je kunt uitvoeren:

  • Controleer het filter: Een verstopt filter kan de oorzaak zijn. Dit filter vind je meestal aan de voorkant van je machine en is eenvoudig zelf schoon te maken.
  • Inspecteer de afvoerslang: Zorg ervoor dat deze niet geknikt of te diep in de afvoerpijp zit. Een ideale diepte is niet meer dan 15 cm.
  • Afvoerpomp problemen: Soms is het probleem dieper gelegen, zoals bij de afvoerpomp. Als je vermoedt dat deze kapot is, is het verstandig een reparateur te raadplegen.

 

De wasmachine stinkt

Een muffe geur uit je wasmachine is vaak het resultaat van vetluis, een bacterie die groeit op restjes vuil en wasmiddel. Dit probleem is gelukkig makkelijk op te lossen door:

  • De wasmachine regelmatig op een hoge temperatuur te laten draaien zonder was, om vetluis te doden.
  • Het wasmiddelbakje en de rubberen afdichting van de deur goed schoon te houden.

 

Wasmachine maakt lawaai

Een lawaaiige wasmachine kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

  • Voorwerpen in de trommel: Controleer of er kleine voorwerpen tussen de trommel en de wasmachine kuip zitten.
  • Onstabiele plaatsing: Zorg ervoor dat de wasmachine stabiel en waterpas staat.
  • Slijtage van onderdelen: Wanneer de trommel niet soepel draait of er vreemde geluiden te horen zijn, kunnen de lagers of de aandrijfriem versleten zijn. Dit zijn reparaties die je het beste kunt overlaten aan een professional.

 

De wasmachine lekt

Een lekkende wasmachine kan voor veel overlast zorgen. Check of de afvoerslang en de waterinlaatslangen goed bevestigd zijn. Ook kan het zijn dat er iets in de deur klem zit, waardoor er water lekt.

 

Deur gaat niet open

Als de deur van je wasmachine niet opengaat, controleer dan of het programma volledig is afgerond. Soms is er een kinderslot actief of staat er nog water in de machine, wat het openen verhindert.

 

Andere problemen

Er zijn tal van andere, minder voorkomende problemen die kunnen optreden. Raadpleeg altijd eerst de handleiding van je wasmachine en neem bij twijfel contact op met een professionele reparateur.

Het vinden van een betrouwbare reparateur in Amsterdam hoeft geen hoofdpijn te veroorzaken. Met Mr Again kun je eenvoudig reparateurs vinden, vergelijken en direct een afspraak maken. Zo is je wasmachine in no-time weer als nieuw!