Waarom je iPhone heet wordt en wat je eraan kan doen

8 sep. 23
iPhone

Het is niet ongewoon dat je iPhone warm aanvoelt na intensief gebruik. Een iPhone is tenslotte een geavanceerd elektronisch apparaat dat warmte genereert. Echter, als je iPhone regelmatig oververhit raakt of zo heet wordt dat het oncomfortabel is om vast te houden, is er mogelijk een onderliggend probleem.

De voornaamste oorzaken van een oververhitte iPhone zijn vaak de batterij, de A-chip (processor) of het Retina-display. Deze componenten genereren warmte op verschillende manieren. Bijvoorbeeld:

 1. Video's streamen op je iPhone Het streamen van video's belast zowel je A-chip als je Retina-display. Als je dit langdurig doet, kan je iPhone opwarmen.

 2. Gamen op je iPhone Net als bij het streamen, vereist gamen veel van je processor en scherm, wat kan leiden tot oververhitting.

 3. Apps die updates vereisen Oudere app-versies kunnen bugs bevatten die je processor onnodig belasten. Het regelmatig updaten van je apps kan dit probleem verhelpen.

 4. Instellingen van je iPhone Bijvoorbeeld, als je de helderheid van je scherm op het maximum hebt staan, kan dit leiden tot extra warmteproductie. Overweeg om deze in dat geval bij te stellen.

 5. Weersomstandigheden Het is geen verrassing dat je iPhone kan oververhitten als je hem in direct zonlicht laat liggen of in een hete auto achterlaat. Waterschade kan ook oververhitting veroorzaken. Lees hier meer over de effecten van waterschade op je iPhone!

 

Specifieke warmtezones op je iPhone


Het kan voorkomen dat je iPhone op een specifieke plek warm wordt en dit geeft dan vaak een goede indicatie van wat het probleem kan zijn. Enkele veel voorkomende plekken die warm kunnen worden zijn:

 

 • Achterkant van je iPhone wordt warm
  Dit duidt meestal op een batterijprobleem. Overweeg om je batterij te laten controleren en indien nodig te vervangen bij een Apple Store of gecertificeerde reparateur.

 • Onderkant van je iPhone wordt warm
  Dit kan gebeuren tijdens het opladen en kan wijzen op een probleem met je oplaadkabel of adapter. Gebruik altijd officiële Apple-accessoires of bekende merken met een goede reputatie.

 • Warmte rond de speaker, het scherm of boven de batterij
  Dit kan een indicatie zijn van malware of andere softwareproblemen. Overweeg om je iPhone te scannen met een betrouwbare beveiligingsapp.

Als je na deze suggesties nog steeds niet kunt achterhalen waarom je iPhone oververhit raakt, is het raadzaam om een afspraak te maken bij een Apple Store of gecertificeerde reparateur.
 

Zoek een reparateur

Vind een betrouwbare reparateur

Loop je tegen andere problemen aan met je iPhone? Bekijk dan onze pagina over veelvoorkomende iPhone-problemen voor meer informatie en oplossingen. Als je een iPhone reparateur om advies wilt vragen vind je via Mr Again eenvoudig reparateurs bij jou in de buurt. 
 

Zoek een reparateur