Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

Veel voorkomende wasdroger problemen en oplossingen

1 mrt. 24 door Pim Meurs
Wasrek

In de moderne huishouding speelt de wasdroger een cruciale rol. Echter, net als elk huishoudelijk apparaat, kan ook de wasdroger kampen met problemen. In deze blog gaan we in op de meest voorkomende problemen van wasdrogers en praktische oplossingen om deze te verhelpen. Daarnaast onderstrepen we het belang van preventief onderhoud en geven we inzicht in de gemiddelde levensduur van een wasdroger.

 

De wasdroger droogt niet goed

Wat te doen als de droger niet meer droogt?

Als je droger de was niet meer goed droogt, zijn er verschillende acties die je kunt ondernemen om het probleem te identificeren en op te lossen:

 • Vervuilde Condensorbak: Reinig de condensorbak regelmatig onder een harde straal van de kraan om luchtstroom belemmering door vuil en pluisjes te voorkomen.
   
 • Verstopte Afvoerslang: Bij luchtafvoerdrogers kan een verstopte afvoerslang ervoor zorgen dat de droogtijd toeneemt. Controleer de slang op verstoppingen en probeer deze te minimaliseren door de slang korter te maken of het aantal bochten te verminderen.
   
 • Defecte Thermostaat: Als de droger te warm wordt of niet goed opwarmt, raadpleeg dan een professional voor het vervangen of repareren van de thermostaat.
   
 • Vuile Filters: Maak de filters na elke droogbeurt schoon en spoel ze regelmatig af onder de kraan om zeepresten en fijne pluisjes te verwijderen.
   
 • Trommel Draait Niet: Problemen met de aandrijfriem of motor kunnen ervoor zorgen dat de trommel niet draait. Een professional kan nodig zijn om de aandrijfriem of motor te repareren of vervangen.

 

Hoe kan je een droger resetten?

Het resetten van een droger kan soms kleine storingen verhelpen. Dit doe je door:

 1. De droger uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen.
 2. Enkele minuten te wachten.
 3. De droger weer aan te zetten. Raadpleeg de handleiding voor een model-specifieke resetprocedure.

 

Was in droger blijft vochtig?

Blijft was uit je droger vochtig? Volg dan deze tips om dit te verhelpen:

 • Verminder de lading om de luchtstroom niet te belemmeren.
 • Kies het juiste droogprogramma voor het type en de hoeveelheid wasgoed.
 • Maak de vochtigheidssensoren schoon met een vochtige doek.

 

Preventief onderhoud aan je wasdroger

Preventief onderhoud kan helpen om de efficiëntie van je droger te verhogen en de levensduur te verlengen:

 • Reinig de condensorbak en filters na elke droogbeurt.
 • Controleer de afvoerslang regelmatig op verstoppingen en beschadigingen.
 • Kies de juiste beladingsgrootte en programma's voor verschillende soorten wasgoed.

 

Wat is de levensduur van een wasdroger?

De gemiddelde levensduur van een wasdroger ligt tussen de 10 en 15 jaar, afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Door je droger goed te onderhouden, kun je helpen om de maximale levensduur te bereiken.

 

Een goed functionerende wasdroger is onmisbaar in elk huishouden. Door bovenstaande adviezen te volgen, kun je veelvoorkomende problemen voorkomen of oplossen en zorgen voor een efficiënte, veilige werking van je apparaat. Regelmatig onderhoud is cruciaal voor het behoud van de efficiëntie en levensduur van je wasdroger, waardoor je kleding altijd perfect droog en klaar is voor gebruik.