Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

Veel voorkomende AEG vaatwasser foutcodes

5 mrt. 24 door Joost Van der Giessen
AEG vaatwasser

Stuit je op een foutcode bij je AEG vaatwasser, dan kan dat in eerste instantie best even schrikken zijn. Gelukkig zijn deze codes er juist om je een handje te helpen. Ze wijzen je de weg naar wat er mis is, zodat je gericht actie kunt ondernemen. Hieronder vind je een handzame gids over wat enkele vaak voorkomende foutcodes bij AEG vaatwassers inhouden en hoe je de bijbehorende problemen het hoofd biedt.

 

i20 - Afvoerperikelen

Wat het inhoudt: i20 laat zien dat er iets niet pluis is met de afvoer, bijvoorbeeld een verstopping of een issue met de afvoerpomp.
Wat te doen: Inspecteer de afvoerslang op mogelijke knikken of verstoppingen en maak deze schoon. Neem ook het filter en de afvoerpomp onder de loep voor blokkades.

 

i30 - Lekdetectie actief

Wat het inhoudt: Deze code betekent dat de lekkagebeveiliging van je vaatwasser, het Aqua-Control systeem, een probleem heeft gespot.
Wat te doen: Zet de machine uit en speur naar lekkages. Voor deze kwestie is vaak de expertise van een servicemonteur nodig, aangezien er intern iets mis kan zijn.

 

i50 - Motor of Circulatiepomp kuren

Wat het inhoudt: Problemen met de motor of circulatiepomp worden aangekaart door i50.
Wat te doen: Een snelle reset van je vaatwasser kan soms wonderen doen. Blijft de foutcode echter terugkomen, schakel dan een vakman in voor een diepgaandere check.

 

i60 - Verwarmingsproblemen

Wat het inhoudt: Een storing aan het verwarmingselement of de temperatuurcontrole wordt aangeduid met i60.
Wat te doen: Test of het verwarmingselement nog werkt met behulp van een multimeter. Voel je je hier niet comfortabel bij, roep dan de hulp in van een professional.

 

iF0, iF1, iF2 - Watersysteem issues

Wat het inhoudt: Deze codes duiden op uiteenlopende problemen binnen het watersysteem, zoals een verstopte watertoevoer of drukproblemen.
Wat te doen: Check de watertoevoer op eventuele knikken of verstoppingen en verzeker je ervan dat de waterdruk op peil is.

 

Handige tips bij foutcodes

  • Reset je vaatwasser: Vaak kan een simpele reset al veel oplossen. Even uitschakelen, wachten, en weer inschakelen.
  • Raadpleeg de handleiding: Voor gedetailleerde informatie over specifieke codes en issues is de handleiding van je AEG vaatwasser een onmisbare bron.
  • Schakel professionele hulp in: Blijven problemen aanhouden of zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan, aarzel dan niet om een erkende AEG-servicetechnicus in te schakelen.

 

Door de foutcodes van je AEG vaatwasser te begrijpen en adequaat te handelen, kun je vaak snel weer genieten van een vlekkeloos werkende machine. Een doordachte benadering, en soms een helpende hand van een expert, zorgen ervoor dat je vaatwasser weer als nieuw functioneert.

Zoek een vaatwasser reparateur