NL
NL

Foutcodes Zanussi vaatwasser en oplossingen

5 mrt. 24

Zanussi vaatwassers staan bekend om hun gebruiksgemak en efficiëntie, maar net als elk apparaat kunnen ze soms kuren vertonen. Die kuren uiten zich in foutcodes op je display, waardoor je snel kunt zien wat er mogelijk mis is. Hier een handig overzicht van de foutcodes die je tegen kunt komen, wat ze betekenen, en hoe je ze aan kunt pakken.

 

i20 - afvoerproblemen

Betekenis: Krijg je de i20 foutcode te zien? Dan zit er waarschijnlijk een verstopping in de afvoer van je vaatwasser, of is de afvoerpomp defect.
Oplossing: Check eerst de afvoerslang; zitten er knikken in of is het verstopt? Maak ook het afvoerfilter schoon. Lost dit het probleem niet op, dan moet je wellicht de afvoerpomp nakijken of vervangen.

 

i30 - lekkage/overstromingsbeveiliging geactiveerd

Betekenis: De i30 foutcode luidt de noodklok: het Aqua-Control of lekkagebeveiligingssysteem van je vaatwasser heeft een lekkage gedetecteerd.
Oplossing: Zet de vaatwasser uit en ga op zoek naar zichtbare lekkages. Dit kan een klusje zijn voor de professional, dus schroom niet om hulp in te roepen.

 

i40 - probleem met de waterdruksensor

Betekenis: Als je de i40 foutcode ziet, is er iets mis met de sensor die de waterdruk meet. Misschien is de sensor kapot, of zijn er problemen met de waterdruk zelf.
Oplossing: Check of de waterdruk zoals het hoort is en of de sensor nog werkt. Dit kan een lastige zijn, dus misschien is het tijd om een expert erbij te halen.

 

iF0, iF1, iF2 - problemen met het watersysteem

Betekenis: Deze codes duiden op verschillende issues binnen het watersysteem van je vaatwasser, zoals een verstopte watertoevoer of een probleem met de waterdruk.
Oplossing: Inspecteer de watertoevoer op knikken of verstoppingen en controleer of de waterdruk oké is.

 

Algemene tips voor het omgaan met foutcodes

  • Reset de vaatwasser: Soms is een simpele reset al genoeg. Schakel je vaatwasser uit, wacht even, en zet hem weer aan.
  • Raadpleeg de handleiding: Voor elke specifieke foutcode en het bijbehorende probleem is je handleiding je beste vriend. Hierin vind je gedetailleerde oplossingen.
  • Regelmatig onderhoud: Voorkom problemen door je vaatwasser goed te onderhouden. Reinig regelmatig de filters en check de afvoer- en toevoerslangen.
  • Professionele hulp: Blijven de foutcodes maar opduiken of voel je je niet zeker over je eigen reparatie skills? Een gecertificeerde Zanussi-servicetechnicus staat voor je klaar om te helpen.

 

Met deze tips kun je de meeste foutcodes van je Zanussi vaatwasser zelf interpreteren en oplossen. Zo houd je je apparaat in topconditie en verleng je de levensduur. En onthoud: bij twijfel altijd een professional inschakelen!