Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

Foutcodes Siemens vaatwasser en oplossingen

5 mrt. 24 door Joost Van der Giessen

Siemens vaatwassers zijn synoniem aan kwaliteit en innovatie. Maar zelfs de beste apparaten kunnen weleens een storing melden via foutcodes. Deze codes vertellen je precies wat er aan de hand is, zodat je snel actie kunt ondernemen. Hierbij een handige gids voor enkele veelvoorkomende foutcodes van Siemens vaatwassers, wat ze betekenen en hoe je ze kunt oplossen.

 

e15 - water in de bodemplaat

Betekenis: Deze code betekent dat er water is gelekt naar de bodemplaat, wat de overstromingssensor heeft getriggerd.
Oplossing: Zet de vaatwasser uit en speur naar lekkages. Verwijder, als het kan, het water uit de bodemplaat. Mogelijke boosdoeners zijn een lekkende slang of een kapotte afdichting. Blijft het probleem, dan is het tijd om een expert te bellen.

 

e22 - filter verstopt

Betekenis: Als je deze foutcode ziet, betekent dit dat de filters van je vaatwasser verstopt zijn en schoongemaakt moeten worden.
Oplossing: Haal de filters eruit en maak ze schoon onder de kraan. Check ook of de sproeiarmen verstopt zijn en maak deze zo nodig schoon.

 

e24 / e25 - probleem met de afvoerpomp

Betekenis: Deze codes wijzen op een verstopping of defect van de afvoerpomp.
Oplossing: Kijk de afvoerslang en de pomp na op verstoppingen en verwijder eventuele blokkades. Is de pomp defect, dan is vervanging of professionele hulp nodig.

 

e09 - probleem met het verwarmingselement

Betekenis: E09 laat zien dat er iets mis is met het verwarmingselement, waardoor het water niet opwarmt.
Oplossing: Het verwarmingselement moet mogelijk gecontroleerd of vervangen worden door een gekwalificeerde monteur.

 

Algemene tips voor het omgaan met foutcodes

  • Reset de vaatwasser: Een simpele reset kan al wonderen doen. Zet het apparaat uit, wacht even, en start het opnieuw.
  • Raadpleeg de handleiding: Voor specifieke instructies over de foutcodes, pak je de handleiding van je Siemens vaatwasser erbij.
  • Regelmatig onderhoud: Voorkom issues door je vaatwasser goed te onderhouden, zoals het reinigen van de filters en het nakijken van de slangen.
  • Professionele hulp: Voel je je niet zeker over je eigen reparatiekunsten of blijft een probleem aanhouden, schakel dan een professional in. Een gecertificeerd Siemens monteur weet raad.

Door foutcodes snel te herkennen en aan te pakken, zorg je ervoor dat je Siemens vaatwasser optimaal blijft presteren en verleng je de levensduur. Met een beetje zorg en aandacht los je veel voorkomende problemen zelf op.

 

Zoek een vaatwasser reparateur