Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

Foutcodes LG vaatwassers

5 mrt. 24 door Joost Van der Giessen

LG vaatwassers blinken uit door hun innovatieve technologieën en staan bekend om hun duurzaamheid. Desondanks kan het voorkomen dat je vaatwasser een foutcode toont, wat een indicator is van een specifiek probleem dat aandacht behoeft. Het correct duiden van deze foutmeldingen is van groot belang om je vaatwasser weer soepel te laten draaien. In deze blog bespreken we enkele gangbare foutcodes die LG vaatwassers kunnen vertonen, wat ze betekenen en hoe je ze kunt oplossen.

 

ae of e1 - signalering van waterlekkage

Wat het betekent: Deze foutcode signaleert een lekkage, meestal door water dat zich ophoopt in de lekbak, wat de overstromingssensor activeert.
Hoe op te lossen: Inspecteer op lekkages rond en onder de vaatwasser. Zorg dat het apparaat perfect waterpas staat en dat de afdichtingen van de deur nog intact zijn. Blijft de situatie onveranderd, dan is professionele assistentie vereist.

 

oe - afvoercomplicaties

Wat het betekent: Een OE melding komt naar voren als de vaatwasser moeite heeft met afvoeren, vaak door een verstopping of defect in de afvoerpomp.
Hoe op te lossen: Verifieer of de afvoerslang vrij is van blokkades of knikken en reinig het afvoerfilter. Indien schoonmaken niet helpt, kan de afvoerpomp defect zijn.

 

ie - problematiek rond watertoevoer

Wat het betekent: Deze code doemt op als de vaatwasser onvoldoende water ontvangt, mogelijk door een dichtgedraaide watertoevoerkraan, ontoereikende waterdruk of een verstopping in de toevoerslang.
Hoe op te lossen: Controleer of de watertoevoerkraan geopend is, inspecteer de toevoerslang op obstructies, en verifieer de waterdruk.

 

he - storing in het verwarmingselement

Wat het betekent: Met de HE code wordt aangegeven dat er een probleem is met het verwarmingselement, hetgeen resulteert in inadequaat verwarmd water.
Hoe op te lossen: De controle of vervanging van het verwarmingselement is noodzakelijk, een taak die het beste overgelaten wordt aan een vakman.

 

fe - overvloed aan water

Wat het betekent: Een overmatige waterinloop, die wijst op een mankement aan de waterinlaatklep, wordt met deze code aangeduid.
Hoe op te lossen: De waterinlaatklep dient mogelijk vervangen te worden. Schakel de watertoevoer uit en consulteer een reparateur.

 

Andere oplossingen voor foutcodes

  • Een frisse start: Soms kan het herstarten van je vaatwasser al helpen om foutcodes te resetten. Zet het apparaat uit, wacht even, en zet hem weer aan.
  • Geraadpleegde wijsheid: Voor op maat gemaakte oplossingen, is de handleiding van je LG vaatwasser je beste vriend.
  • Preventief onderhoud: Regelmatige checks en schoonmaak voorkomen veel voorkomende problemen en houden je vaatwasser in optimale conditie.
  • Deskundige interventie: Bij aanhoudende problemen of twijfel, is het inschakelen van een LG-gecertificeerd technicus de veiligste route naar een oplossing.

Het begrijpen en correct afhandelen van foutcodes van je LG vaatwasser waarborgt een lange levensduur en efficiënte werking van je apparaat. Door attent te zijn op de signalen van je vaatwasser en proactief te handelen, voorkom je langdurige storingen en draag je bij aan een duurzame huishouding.

Zoek een vaatwasser reparateur