NL
NL

Foutcodes Bosch vaatwassers

5 mrt. 24

Bosch vaatwassers zijn een toonbeeld van betrouwbaarheid en efficiëntie in vele keukens wereldwijd. Toch is geen apparaat immuun voor incidentele problemen, vaak aangeduid door foutcodes. Het juist interpreteren van deze foutcodes is essentieel voor het snel verhelpen van storingen. In deze blog bespreken we enkele veel voorkomende foutcodes bij Bosch vaatwassers en hoe je deze kunt adresseren.

 

e15 - Waterdetectie in bodemplaat

Betekenis: E15 signaleert dat water de bodemplaat heeft bereikt, waardoor de overstromingssensor in werking is getreden.
Oplossing: Kantel de vaatwasser licht naar achteren om het water te laten weglopen, controleer op lekkages en repareer deze indien gevonden. Bij aanhoudende problemen is het inschakelen van een servicemonteur aanbevolen.

 

e22 - Verstopte filter

Betekenis: Deze foutcode duidt op verstopte filters die schoongemaakt dienen te worden.
Oplossing: Haal de filters eruit en maak ze schoon onder stromend water. Check ook of de sproeiarmen verstopt zijn en maak deze schoon indien nodig.

 

e24 / e25 - Afvoerpomp problemen

Betekenis: E24 en E25 wijzen op verstoppingen of defecten aan de afvoerpomp.
Oplossing: Inspecteer de afvoerslang en pomp op verstoppingen en verwijder deze. Bij vermoeden van een defect, overweeg vervanging of raadpleeg een expert.

 

e09 - Verwarmingselement issue

Betekenis: Problemen met het verwarmingselement worden aangeduid door E09, waardoor water niet wordt verwarmd.
Oplossing: Vervanging van het verwarmingselement door een professional is vaak noodzakelijk.

 

e19 - Warmtewisselaar probleem

Betekenis: E19 signaleert een storing met de warmtewisselaar, vaak gerelateerd aan het spoelmiddeltoevoersysteem.
Oplossing: Dit probleem vereist specialistische kennis; neem contact op met een servicetechnicus.

 

Wat je ook nog kunt proberen bij foutcodes

  • Reset de vaatwasser: Een eenvoudige reset kan helpen bij het oplossen van sommige foutcodes. Schakel het apparaat uit, wacht even, en start het opnieuw.
  • Raadpleeg de handleiding: Voor gedetailleerde oplossingen en specifieke foutcodes, is de handleiding van je Bosch vaatwasser je beste bron.
  • Regelmatig onderhoud: Voorkom storingen door filters schoon te houden, sproeiarmen en de afvoer te controleren en indien nodig te reinigen.
  • Zoek professionele assistentie: Bij complexe problemen of als je je niet zeker voelt over je eigen reparatievaardigheden, is het verstandig om een erkende reparateur in te schakelen.