Zoek je naar een wasmachine reparatie in Zwolle? Dan ben je bij Mr Again aan het juiste adres voor snelle en betrouwbare hulp! We begrijpen hoe frustrerend het kan zijn als je wasmachine er plots mee ophoudt. Maar geen zorgen, op Mr Again helpen we je eenvoudig de beste reparateurs in Zwolle te vinden en te vergelijken. Zo kun je snel weer verder met je was, zonder gedoe. Lees verder voor een handige gids over veelvoorkomende wasmachineproblemen en hoe je deze kunt oplossen of wanneer het inschakelen van een professional een goed idee is.

Wasmachine problemen en oplossingen

Een defecte wasmachine kan voor heel wat hoofdbrekens zorgen. Hieronder vind je een overzicht van vaak voorkomende problemen, hun mogelijke oplossingen, en tips voor wanneer het tijd is om een reparateur in te schakelen.
 

Water blijft in de wasmachine

Is het water niet afgevoerd na een wasbeurt? Dit probleem kan meerdere oorzaken hebben:

 • Controleer het filter: Een verstopt filter kan de oorzaak zijn. Je kunt dit zelf reinigen door de instructies in de handleiding van je wasmachine te volgen.
 • Inspecteer de afvoerslang: Een geknikte of te diep ingevoerde afvoerslang kan het afvoeren van water belemmeren. Zorg ervoor dat de slang niet dieper dan 15 cm in de afvoerpijp zit.
 • Problemen met de afvoerpomp: Als noch het filter noch de slang de oorzaak is, kan het probleem bij de afvoerpomp liggen. In dit geval is het verstandig om een reparateur te raadplegen.
   

De wasmachine stinkt

Een vieze geur uit je wasmachine is vaak het gevolg van vetluis, een bacterie die leeft op vuil en wasmiddelresten. Dit kun je tegengaan door:

 • De wasmachine periodiek op een hoge temperatuur te laten draaien zonder was, om de vetluis te doden.
 • Het wasmiddelbakje en de deurafdichting regelmatig schoon te maken.
   

Wasmachine maakt lawaai

Een luidruchtige wasmachine kan duiden op verschillende problemen:

 • Voorwerpen in de trommel: Controleer of er kleine voorwerpen tussen de trommel en de kuip zitten.
 • Onstabiele plaatsing: Een wasmachine die niet waterpas staat, kan tijdens het centrifugeren lawaai maken.
 • Slijtage van onderdelen: Slijtage aan lagers of de aandrijfriem vereist meestal de expertise van een reparateur.
   

De wasmachine lekt

Een lekkage kan verschillende oorzaken hebben, waaronder problemen met de aansluitingen van de slangen of een verstopping. Een grondige inspectie kan helpen het probleem te identificeren.
 

Deur gaat niet open

Als de deur van je wasmachine niet opengaat, kan dit wijzen op een probleem met het slot, een actief kinderslot, of water in de machine dat nog niet is afgevoerd.
 

Andere problemen

Kom je andere problemen tegen die je niet zelf kunt oplossen? Raadpleeg dan de handleiding van je wasmachine of schakel een professionele reparateur in.

Voor wasmachine reparatie in Zwolle is Mr Again je beste startpunt. Vergelijk eenvoudig reparateurs en maak direct een afspraak. Zo is je wasmachine snel weer in topconditie!