Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden

In Rotterdam en toe aan wasmachine reparatie? Dan zit je bij Mr Again helemaal goed! Een haperende wasmachine kan een flinke domper zijn op je dagelijkse routine. Gelukkig hoef je niet in paniek te raken. Op Mr Again vind je moeiteloos de beste reparateurs in Rotterdam die jouw wasmachine in een mum van tijd weer aan de praat krijgen. Wij geloven in een transparante reparatie-industrie waar jij eenvoudig en snel de juiste hulp vindt. Lees verder voor tips over veelvoorkomende wasmachineproblemen en hoe je deze zelf kunt aanpakken of wanneer het tijd is voor professionele hulp.

Veelvoorkomende wasmachine problemen en oplossingen

Een wasmachine is essentieel, maar soms werkt deze niet zoals verwacht. We bespreken hier de meest voorkomende problemen en hun oplossingen, plus advies over wanneer het inschakelen van een reparateur in Rotterdam handig is.
 

Water blijft in de wasmachine

Een veelvoorkomend probleem is water dat in de wasmachine blijft staan. Dit kan wijzen op een probleem met de afvoer. Voer de volgende controles uit:

 • Filter controleren: Een verstopt filter kan de boosdoener zijn. Het filter is eenvoudig te reinigen en bevindt zich vaak aan de voorkant van de machine.
 • Afvoerslang inspecteren: Een geknikte of te diep ingevoerde afvoerslang kan ook problemen veroorzaken. De slang mag niet dieper dan 15 cm in de afvoerpijp zitten.
 • Problemen met de afvoerpomp: Als de afvoerpomp defect is, kan dit de oorzaak zijn van het probleem. In dit geval is het verstandig om een reparateur in te schakelen.
   

De wasmachine stinkt

Stank uit de wasmachine wordt vaak veroorzaakt door vetluis, een bacterie die gedijt op restjes vuil en wasmiddel. Dit los je op door:

 • De wasmachine regelmatig op een hoge temperatuur te laten draaien zonder was.
 • Het wasmiddelbakje en de deurrubbers goed schoon te houden.
   

Wasmachine maakt lawaai

Een lawaaierige wasmachine kan verschillende oorzaken hebben:

 • Voorwerpen in de trommel: Controleer op kleine voorwerpen tussen de trommel en de kuip.
 • Onstabiele ondergrond: Zorg dat de wasmachine stabiel en waterpas staat.
 • Versleten onderdelen: Problemen met lagers of de aandrijfriem vereisen vaak professionele reparatie.
   

De wasmachine lekt

Controleer bij een lekkende wasmachine de aansluitingen van de aan- en afvoerslangen. Ook kan er iets tussen de deur vastzitten, waardoor water lekt.
 

Deur gaat niet open

Als de wasmachinedeur niet opengaat, controleer dan of het programma is afgelopen. Een actief kinderslot of achtergebleven water kan ook de oorzaak zijn.
 

Andere problemen

Mocht je te maken krijgen met andere problemen, raadpleeg dan altijd eerst de handleiding van je wasmachine. Neem bij twijfel contact op met een professional.

Voor snelle, betrouwbare wasmachine reparatie in Rotterdam ben je bij Mr Again aan het juiste adres. Vergelijk reparateurs en maak direct een afspraak, zodat je wasmachine snel weer werkt zoals het hoort!