Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden

Zit je in Leeuwarden met een kapotte wasmachine? Geen paniek, want Mr Again staat klaar om je te helpen. We snappen hoe belangrijk een werkende wasmachine voor je dagelijks leven is. Daarom maken we het je gemakkelijk om de beste wasmachine reparateurs in Leeuwarden te vinden en te vergelijken. Op Mr Again zorgen we voor transparantie in de reparatie-industrie, zodat je snel weer van een vlekkeloos werkende wasmachine kunt genieten. Lees verder voor tips over hoe je zelf veelvoorkomende problemen kunt oplossen en wanneer het tijd is om een professional in te schakelen.

Wasmachine problemen

Is je wasmachine gestopt met werken? Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende problemen met wasmachines, mogelijke oplossingen, en advies over wanneer je het beste een reparateur kunt inschakelen.
 

Water blijft in de wasmachine

Water dat in de wasmachine blijft staan, is een veelvoorkomend probleem dat vaak te wijten is aan afvoerproblemen. Hier zijn enkele stappen die je kunt ondernemen:

 • Filter controleren: Een verstopt filter kan de oorzaak zijn. Dit is meestal gemakkelijk zelf schoon te maken.
 • Afvoerslang inspecteren: Zorg ervoor dat de slang niet geknikt is en correct is aangesloten.
 • Afvoerpomp nakijken: Als de eerste twee stappen het probleem niet oplossen, kan het zijn dat de afvoerpomp defect is. In dit geval is het aan te raden een reparateur te raadplegen.
   

De wasmachine stinkt

Een stinkende wasmachine wordt vaak veroorzaakt door vetluis, een bacterie die gedijt op wasmiddelresten en vuil. Dit kun je aanpakken door:

 • De wasmachine regelmatig op een hoge temperatuur te laten draaien zonder was, om de vetluis te doden.
 • Het wasmiddelbakje en de rubberen afdichting van de deur goed schoon te houden.
   

Wasmachine maakt lawaai

Een lawaaiige wasmachine kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

 • Voorwerpen in de trommel: Controleer of er kleine voorwerpen tussen de trommel en de kuip zitten.
 • Onstabiele plaatsing: Zorg ervoor dat de wasmachine stabiel en waterpas staat.
 • Versleten onderdelen: Slijtage aan onderdelen zoals lagers of de aandrijfriem vereisen meestal de hulp van een professionele reparateur.
   

De wasmachine lekt

Bij een lekkende wasmachine is het belangrijk om eerst de aansluitingen van de slangen te controleren. Ook kan er iets tussen de deur klem zitten, waardoor er water lekt.
 

Deur gaat niet open

Als de deur van je wasmachine niet opengaat, kan dit te maken hebben met een programma dat nog niet is afgelopen, een actief kinderslot, of water in de machine dat nog niet is afgevoerd.
 

Andere problemen

Voor andere problemen die je niet zelf kunt oplossen, is het raadzaam de handleiding van je wasmachine te raadplegen of een ervaren reparateur in te schakelen.
 

Met Mr Again vind je eenvoudig een betrouwbare reparateur in Leeuwarden voor je wasmachine. Vergelijk verschillende aanbieders en maak direct een afspraak, zodat je wasmachine weer als nieuw werkt!