Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden

In Eindhoven en omstreken op zoek naar een snelle oplossing voor jouw wasmachineproblemen? Dan ben je bij Mr Again aan het juiste adres! Of het nu gaat om een wasmachine die niet meer start, eentje die lekt of simpelweg een wasmachine die vreemde geluiden maakt, wij helpen je graag verder. Met Mr Again vind je eenvoudig en snel de beste reparateurs in Eindhoven. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende problemen en hoe deze op te lossen of wanneer het tijd is om een professional in te schakelen.

Wasmachineproblemen en hun oplossingen

Wasmachines zijn essentieel in ons dagelijks leven, maar kunnen soms voor hoofdbrekens zorgen. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende problemen, hoe je deze zelf kunt proberen op te lossen, en wanneer het verstandig is om een expert te raadplegen.

 

Wasmachine lekt

Een lekkage kan verschillende oorzaken hebben, zoals een beschadigde deurrubber of problemen met de afvoerslang. Controleer eerst deze onderdelen op zichtbare schade of verstoppingen. Als je het probleem niet zelf kunt vinden of oplossen, kan een reparateur uit Eindhoven je verder helpen.

 

De wasmachine start niet

Controleer of de wasmachine correct is aangesloten op de stroomvoorziening en of de deur goed gesloten is. Een defecte startknop of een probleem met het elektronische systeem kan ook de oorzaak zijn. In dit geval is het raadzaam om een professional in te schakelen.

 

Water wordt niet goed afgevoerd

Als het water niet wordt afgevoerd, kan dit wijzen op een verstopt filter of een probleem met de afvoerpomp. Het reinigen van het filter en controleren van de afvoerslang op knikken zijn goede eerste stappen. Blijft het probleem aanhouden, overweeg dan om hulp in te roepen van een reparateur.

 

Onaangename geuren

Een muffe of onaangename geur kan duiden op de aanwezigheid van bacteriën of schimmel. Dit is vaak het gevolg van te lage wastemperaturen of het achterblijven van water in de machine. Het regelmatig reinigen van je wasmachine en het draaien van een kookwas kunnen dit probleem verhelpen.

 

Vreemde geluiden

Vreemde geluiden kunnen duiden op voorwerpen die in de trommel zijn beland, maar ook op slijtage van onderdelen zoals de lagers of de aandrijfriem. Controleer de trommel op vreemde voorwerpen en probeer de machine te balanceren. Als het geluid aanhoudt, is het tijd om een expert te raadplegen.

 

Foutcodes en specifieke storingen

Moderne wasmachines tonen foutcodes die specifieke problemen aanduiden. Raadpleeg de handleiding van je wasmachine voor de betekenis van deze codes. In veel gevallen kan het resetten van de machine helpen, maar soms wijst een foutcode op een ernstiger probleem dat de aandacht van een reparateur vereist.