Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden

Zoek je naar een betrouwbare oplossing voor je wasmachine in Breda? Dan ben je bij Mr Again aan het juiste adres! Hier helpen we je niet alleen bij het vinden van de perfecte wasmachinereparateur in Breda, maar geven we je ook alle informatie die je nodig hebt om te beslissen of je zelf aan de slag kunt of toch beter een professional kunt inschakelen. Lees verder en ontdek hoe je jouw wasmachineproblemen in een handomdraai oplost!

Wasmachine problemen

Wasmachines zijn complexe apparaten en kunnen om verschillende redenen mankementen vertonen. Gelukkig zijn veel van deze problemen met een beetje kennis en soms wat handigheid zelf op te lossen. Hieronder verkennen we de meest voorkomende wasmachineproblemen, hun mogelijke oplossingen, en wanneer het tijd is om een professional in te schakelen.
 

Wasmachine lekt water

Een van de meest voorkomende problemen is een lekkende wasmachine. Dit kan veroorzaakt worden door loszittende aansluitingen, beschadigde slangen, of een lekkende pomp. Controleer de slangen en aansluitingen op beschadigingen en zorg ervoor dat alles goed vastzit. Als het probleem aanhoudt, is het wellicht tijd om een expert te raadplegen.
 

De wasmachine maakt een vreemd geluid

Vreemde geluiden kunnen wijzen op objecten die vastzitten in de trommel, maar ook op meer serieuze problemen zoals defecte lagers of een versleten aandrijfriem. Verwijder eventuele vreemde voorwerpen en controleer of de wasmachine stabiel staat. Blijft het geluid? Dan is professionele hulp aan te raden.
 

De wasmachine start niet

Als je wasmachine niet start, controleer dan eerst of er stroom naar het apparaat gaat en of de deur goed gesloten is. Een defecte startknop of problemen met de programmakeuze kunnen ook de oorzaak zijn. In sommige gevallen kan het resetten van de wasmachine helpen, maar als dat niet werkt, is het tijd om een reparateur te bellen.
 

Water blijft staan in de wasmachine

Als water niet goed wordt afgevoerd, controleer dan de afvoerpomp en het filter op blokkades. Een verstopte afvoerslang kan ook de boosdoener zijn. Na het controleren en eventueel schoonmaken van deze onderdelen zou het water weer normaal afgevoerd moeten worden. Zo niet, dan kan het zijn dat de afvoerpomp vervangen moet worden.
 

Wasmachine ruikt onaangenaam

Een muffe geur in je wasmachine is meestal het gevolg van het achterblijven van zeepresten en vocht, wat een broedplaats voor bacteriën vormt. Het draaien van een lege was op de hoogste temperatuur met wat schoonmaakazijn of speciale wasmachinereiniger kan helpen om de wasmachine weer fris te laten ruiken. Regelmatig onderhoud is de sleutel tot het voorkomen van dit probleem.

 

Specifieke storingen of foutcodes

Moderne wasmachines zijn uitgerust met systemen die specifieke foutcodes weergeven wanneer er iets mis is. Raadpleeg de handleiding van je wasmachine voor de betekenis van deze codes en de aanbevolen acties. Soms is een simpele reset al genoeg, maar in andere gevallen is de hulp van een vakman nodig.