Op zoek naar wasmachine reparatie in Assen? Dan ben je bij Mr Again aan het juiste adres! Niets is zo vervelend als een wasmachine die er plotseling mee ophoudt. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken voor hulp. Bij Mr Again vind je eenvoudig de beste reparateurs in Assen, zodat je wasmachine snel weer draait als nieuw. Wij maken het vinden en vergelijken van reparateurs gemakkelijk en transparant, zodat jij de service krijgt die je nodig hebt. Hieronder vind je tips over veelvoorkomende wasmachineproblemen en hoe je deze zelf kunt oplossen of wanneer het tijd is om een professional in te schakelen.

Wasmachine problemen

Het dagelijks gebruik van wasmachines kan leiden tot verschillende problemen. Hier zijn enkele veelvoorkomende kwesties en wat je eraan kunt doen:
 

Water blijft in de wasmachine

Als er water in je wasmachine blijft staan, kan dit duiden op een probleem met de afvoer. Probeer het volgende:

 • Filter controleren: Een verstopt filter kan de oorzaak zijn. De meeste filters zijn gemakkelijk zelf schoon te maken.
 • Afvoerslang inspecteren: Een geknikte of te diep ingevoerde afvoerslang kan ook het probleem zijn. Zorg ervoor dat deze niet dieper dan 15 cm in de afvoerpijp zit.
 • Afvoerpomp nakijken: Als bovenstaande stappen het probleem niet oplossen, kan het zijn dat de afvoerpomp defect is. Overweeg in dit geval een reparateur in te schakelen.
   

De wasmachine stinkt

Een stinkende wasmachine wordt vaak veroorzaakt door vetluis, een bacterie die leeft op wasmiddelresten en vuil. Probeer dit:

 • De wasmachine regelmatig op een hoge temperatuur laten draaien zonder was, om de vetluis te doden.
 • Het wasmiddelbakje en de rubberen afdichting van de deur goed schoonhouden.
   

Wasmachine maakt lawaai

Een lawaaiige wasmachine kan duiden op verschillende problemen:

 • Voorwerpen in de trommel: Controleer of er kleine voorwerpen tussen de trommel en de kuip zitten.
 • Onstabiele plaatsing: Zorg ervoor dat de wasmachine stabiel en waterpas staat.
 • Versleten onderdelen: Problemen zoals versleten lagers of een defecte aandrijfriem vereisen vaak de expertise van een reparateur.
   

De wasmachine lekt

Controleer de aansluitingen van de slangen en of er geen wasgoed tussen de deur vastzit als je wasmachine lekt.
 

Deur gaat niet open

Als de deur van je wasmachine niet opengaat, kan dit wijzen op een nog niet afgerond programma, een actief kinderslot, of water in de machine dat nog niet is afgevoerd.

Voor snelle en betrouwbare wasmachine reparatie in Assen ben je bij Mr Again aan het juiste adres. Vergelijk reparateurs en maak direct een afspraak, zodat je wasmachine snel weer als nieuw is!