Op zoek naar wasmachine reparatie in Almere? Welkom bij Mr Again, waar we je helpen om zonder gedoe de beste wasmachine reparateurs in Almere te vinden en te vergelijken. Een kapotte wasmachine is een bron van frustratie die we graag voor je wegnemen. Lees verder voor tips over veelvoorkomende wasmachineproblemen en hoe je deze zelf kunt aanpakken of wanneer het inschakelen van een professional de beste optie is.

Wasmachine issues en oplossingen

Wasmachines zijn robuust, maar niet onverwoestbaar. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende problemen, hun mogelijke oplossingen, en wanneer het tijd is om een reparateur in te schakelen.
 

Water blijft in de wasmachine

Wanneer water in je wasmachine blijft staan, kan dit duiden op een probleem met de afvoer. Hier zijn enkele stappen die je kunt ondernemen:

 • Filter controleren: Een verstopt filter kan de oorzaak zijn. Deze is vaak eenvoudig zelf schoon te maken.
 • Afvoerslang inspecteren: Een geknikte of incorrect geplaatste afvoerslang kan ook voor problemen zorgen. Zorg ervoor dat deze niet dieper dan 15 cm in de afvoerpijp zit.
 • Afvoerpomp controleren: Als bovenstaande stappen het probleem niet oplossen, kan het probleem bij de afvoerpomp liggen. Dit is een klus voor een professionele reparateur.
   

De wasmachine stinkt

Een stinkende wasmachine wordt meestal veroorzaakt door vetluis, een bacterie die gedijt op restjes wasmiddel en vuil. Dit probleem is te verhelpen door:

 • De wasmachine op een hoge temperatuur te laten draaien zonder wasgoed, om de vetluis te doden.
 • Het wasmiddelbakje en de deurafdichting regelmatig schoon te maken.
   

Wasmachine maakt lawaai

Een wasmachine die lawaai maakt, kan verschillende oorzaken hebben:

 • Voorwerpen in de trommel: Kleine voorwerpen kunnen tussen de trommel en de kuip terechtkomen en lawaai veroorzaken.
 • Onstabiele plaatsing: Een wasmachine die niet waterpas staat, kan gaan trillen en lawaai maken.
 • Versleten onderdelen: Slijtage aan bijvoorbeeld lagers of de aandrijfriem vereist de expertise van een reparateur.
   

De wasmachine lekt

Een lekkende wasmachine kan verschillende oorzaken hebben. Controleer de aansluitingen van de slangen en of er geen wasgoed tussen de deur klem zit.
 

Deur gaat niet open

Als de deur van je wasmachine niet opengaat, kan dit wijzen op een programma dat nog niet is afgerond of een actief kinderslot. Controleer ook of er nog water in de machine staat.
 

Andere problemen

Voor problemen die hier niet zijn beschreven, raadpleeg je de handleiding van je wasmachine of neem je contact op met een professionele reparateur.

Mr Again maakt het eenvoudig om in Almere een betrouwbare wasmachine reparateur te vinden en te vergelijken. Zo kun je snel weer genieten van een werkende wasmachine!