Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden

Batterij vervangen in Amsterdam

Batterij vervangen in Amsterdam: Alles wat je moet weten

Is de batterij van jouw telefoon of laptop snel leeg en moet je deze steeds weer opladen? Dan is het waarschijnlijk tijd om de batterij te vervangen. Het vervangen van de batterij kan in Amsterdam op verschillende plekken en manieren worden gedaan. In dit artikel vind je antwoord op de meest gestelde vragen over batterij vervanging in Amsterdam, zodat je goed voorbereid bent voordat je jouw batterij laat vervangen.

 1. Waarom moet ik mijn batterij vervangen?

De batterij van een telefoon of laptop heeft een beperkte levensduur. Gemiddeld gaat de batterij van een smartphone 2 tot 3 jaar mee, terwijl de batterij van een laptop 3 tot 5 jaar meegaat. Na deze periode zal de batterij steeds sneller leeg raken en moet deze vaker worden opgeladen. Ook kan het gebeuren dat de batterij op een gegeven moment helemaal niet meer werkt. In dat geval is het noodzakelijk om de batterij te vervangen.

 1. Hoe weet ik of mijn batterij vervangen moet worden?

Als de batterij van jouw telefoon of laptop snel leeg raakt en je deze vaak moet opladen, kan het zijn dat de batterij aan vervanging toe is. Ook kan het gebeuren dat de batterij op een gegeven moment helemaal niet meer werkt. Als je merkt dat jouw telefoon of laptop snel uitvalt, kan dit ook een teken zijn dat de batterij aan vervanging toe is. Als je twijfelt, kun je altijd een specialist raadplegen om te kijken of jouw batterij vervangen moet worden.

 1. Kan ik mijn batterij zelf vervangen?

Het vervangen van een batterij is in sommige gevallen mogelijk om zelf te doen, maar dit is niet altijd aan te raden. Het vervangen van de batterij van een smartphone of laptop kan namelijk erg lastig zijn en het is belangrijk om hierbij voorzichtig te werk te gaan. Als je niet zeker weet hoe je de batterij moet vervangen, is het aan te raden om dit door een specialist te laten doen.

 1. Waar kan ik mijn batterij laten vervangen in Amsterdam?

In Amsterdam zijn er verschillende plekken waar je jouw batterij kunt laten vervangen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij de winkels van grote ketens zoals Phone House of MediaMarkt. Ook zijn er verschillende kleine telefoonwinkels in Amsterdam die gespecialiseerd zijn in het vervangen van batterijen. Daarnaast zijn er ook online webshops die de mogelijkheid bieden om jouw batterij op te sturen voor reparatie. Het is aan te raden om verschillende opties met elkaar te vergelijken voordat je jouw batterij laat vervangen, zodat je zeker weet dat je de beste optie kiest.

Er zijn verschillende opties om je batterij te laten vervangen in Amsterdam, afhankelijk van het type apparaat dat je hebt. Hieronder hebben we een aantal opties op een rijtje gezet:

 • Apple Store: Als je een iPhone hebt, kun je deze laten repareren bij de Apple Store. Je kunt online een afspraak maken en de kosten zijn afhankelijk van je garantie en eventuele AppleCare+-dekking.

 • A-Mac: A-Mac is een erkende Apple Premium Reseller en biedt ook reparatieservices aan. Je kunt online een afspraak maken en de kosten zijn afhankelijk van je garantie en de dekking die je hebt.

 • GSM Reparatie Centrum: Dit reparatiecentrum biedt snelle reparatieservices voor verschillende soorten smartphones, waaronder iPhones en Samsung-telefoons. Je kunt online een afspraak maken en de kosten variëren afhankelijk van het type apparaat en de reparatie die nodig is.

 • Phoneworld: Phoneworld is gespecialiseerd in smartphone reparaties en biedt reparatieservices voor verschillende merken, waaronder Apple, Samsung en Huawei. Je kunt online een afspraak maken en de kosten zijn afhankelijk van het type apparaat en de reparatie die nodig is.
   

 1. Hoeveel kost het vervangen van een batterij?

De kosten voor het vervangen van een batterij kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type batterij en het merk van de telefoon of laptop. Gemiddeld kun je voor het vervangen van een smartphonebatterij in Amsterdam rekenenen tussen de 39 en 99 euro. Natuurlijk afhankelijk van het apparaat dat je hebt. Bekijk hier eenvoudig wat reparateurs bij jou in de buurt vragen voor het vervangen van de batterij van jouw telefoon, tablet of laptop. 

 1. Wat kun je verwachten bij het vervangen van je batterij?

Als je ervoor kiest om je batterij te laten vervangen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo kan het vervangen van de batterij enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de drukte bij de reparatieservice. Bij sommige reparatieservices kun je ervoor kiezen om je apparaat op te sturen of langs te brengen, terwijl je bij andere reparatieservices alleen terecht kunt na het maken van een afspraak.

Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de reparatie gedekt wordt door je garantie of verzekering. Als dat niet het geval is, kunnen de kosten van de reparatie flink oplopen, vooral als er ook nog andere problemen met je apparaat zijn. Zorg er daarom voor dat je vooraf een duidelijk beeld hebt van de kosten en wat er wel en niet gedekt wordt.