Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

iPhone scherm gebarsten

8 sep 2023 door Pim Meurs
Gebarsten iPhone scherm

De angst van elke iPhone-eigenaar: je iPhone glipt uit je hand en het resultaat is een gebarsten scherm. Of misschien is het slechts een kleine kras, maar het blijft storend. Wat zijn de stappen die je moet nemen als je iPhone-scherm gebarsten is? Is het gevaarlijk? Kun je het zelf oplossen? Hier vind je alle informatie en adviezen. 

 

Het onderscheid tussen een kras en een barst

Allereerst is het cruciaal om te begrijpen wat het verschil is tussen een kras en een barst op je iPhone-scherm. Een kras is meestal oppervlakkig en kan soms thuis worden verholpen. Een barst daarentegen is dieper en kan interne componenten beschadigen. Zorg dat je goed inschat wat de schade is voordat je actie onderneemt.

Heb je een kras in je scherm? Lees in deze blog hoe je deze help verwijdert. 

 

Is een gebarsten iPhone scherm gevaarlijk?

Absoluut, een gebarsten iPhone-scherm kan risico's met zich meebrengen. Afgezien van het feit dat het de werking van je iPhone kan hinderen, kunnen scherpe randen je vingers snijden. Er is ook een kans dat stof of vocht via de scheuren binnendringt, wat kan leiden tot verdere schade aan de interne onderdelen. Als het Retina-display beschadigd is, kan het scherm vlekken, strepen of zelfs volledig zwart worden. Het is daarom verstandig om zo snel mogelijk actie te ondernemen.
 

Actieplan bij een gebarsten iPhone-scherm

De te nemen stappen hangen af van de ernst van de schade. Hier zijn twee mogelijke scenario's:

Scenario 1: Je scherm is beschadigd, maar je iPhone functioneert nog

In dit geval is het raadzaam om je iPhone zo snel mogelijk te laten repareren om verdere complicaties te voorkomen. Controleer of je AppleCare+ de schade dekt. Als alleen het glas gebarsten is en het Retina-display intact is, laat het dan zo snel mogelijk vervangen.

Scenario 2: Je iPhone-scherm is (deels) zwart

Als je iPhone nog enigszins reageert, probeer dan je gegevens te back-uppen via iCloud of iTunes. Als je iPhone volledig onbruikbaar is, zoek dan deen reparateur voor reparatie. 

 

Kosten en het kiezen van een professionele reparateur

De prijs voor het repareren van een iPhone-scherm kan variëren, afhankelijk van het model en de ernst van de schade. In algemene zin geldt dat schermen van nieuwere modellen duurder zijn terwijl ze goedkoper worden naarmate je toestel ouder is. 

Op Mr Again vind je makkelijk reparateurs bij jou in de buurt en vergelijk je deze op basis van reparatiekosten, garantie en de reviews van anderen. 

 

Zoek een reparateur

 

Preventieve stappen

Voorkomen is beter dan genezen. Hier zijn enkele tips om je iPhone te beschermen:

  1. Gebruik een iPhone-case: Een kwalitatieve case kan je iPhone beschermen tegen de meeste vallen.
  2. Overweeg een screenprotector: Dit kan je scherm beschermen tegen krassen en biedt enige bescherming tegen vallen.

Ondanks de geavanceerde technologieën zoals Apple's Ceramic Shield, blijven iPhones kwetsbaar voor vallen. Een goede bescherming en voorzichtigheid zijn daarom essentieel. Mocht je scherm toch beschadigen, dan is het raadzaam om het zo snel mogelijk te laten repareren.
 

Zoek een reparateur

Voor andere iPhone-gerelateerde problemen, raadpleeg onze pagina over veelvoorkomende iPhone-problemen. Of deze pagina's met meer informatie over: