De beste 5 smartphones van 2021

4 mrt. 23
de 5 beste smartphones van 2021

Welkom bij onze blog over de beste smartphones van 2021! In dit artikel zullen we de vijf beste smartphones van het afgelopen jaar bespreken en waarom deze toestellen zo populair zijn geworden onder consumenten. 

In een wereld waarin technologie een steeds grotere rol speelt in ons dagelijks leven, is het belangrijk om de beste smartphones op de markt te kennen en te begrijpen wat ze uniek maakt. We hebben deze lijst samengesteld op basis van de algehele prestaties van de toestellen, hun unieke features, en hun prijs-kwaliteitverhouding.

Laten we beginnen met de iPhone 12!

iPhone 12

iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste smartphone van Apple en werd uitgebracht op 13 oktober 2020. Het is de opvolger van de populaire iPhone 11 en heeft een aantal indrukwekkende upgrades.

De iPhone 12 beschikt over de A14 Bionic-chip, wat zorgt voor een nog snellere prestatie dan zijn voorganger. Ook heeft het toestel 5G-connectiviteit, waarmee gebruikers sneller kunnen surfen op het internet en video's kunnen streamen.

Naast deze upgrades, heeft de iPhone 12 ook een vernieuwd design met een keramische schild dat de voorkant van het toestel beschermt. De camera is verbeterd en maakt betere foto's bij weinig licht.

De prijs van de iPhone 12 ligt hoger dan sommige andere smartphones op de markt, maar gezien de prestaties, design en features, is de prijs-kwaliteitverhouding goed.

 

Samsung Galaxy S21
samsung-galaxy-s21

De Samsung Galaxy S21 is een van de beste smartphones van 2021 en de nieuwste toevoeging aan de Galaxy S-serie. Het is de opvolger van de Galaxy S20 en heeft diverse upgrades gekregen.

De Galaxy S21 is uitgebracht op 29 januari 2021 en beschikt over een 6,2 inch Dynamic AMOLED-scherm met een 120Hz refresh rate, wat zorgt voor een soepele en vloeiende gebruikerservaring. Het camerasysteem van de Galaxy S21 is ook verbeterd en heeft een 64MP hoofdcamera, 12MP ultrawide en 12MP telefoto camera. Dit camerasysteem maakt haarscherpe foto's en video's.

Een andere unieke feature van de Galaxy S21 is de integratie met de Samsung SmartThings app. Met deze app kunnen gebruikers hun smart home devices bedienen en de Samsung Galaxy Buds Pro koppelen.

De prijs van de Samsung Galaxy S21 ligt iets hoger dan zijn voorganger, de Galaxy S20, maar gezien de verbeterde features en prestaties is de prijs-kwaliteitverhouding goed. Al met al is de Samsung Galaxy S21 een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige smartphone.

 

OnePlus 9 Pro

oneplus-9-pro

De OnePlus 9 Pro is een van de beste smartphones van 2021 en de nieuwste toevoeging aan de OnePlus-serie. Het is de opvolger van de OnePlus 8 Pro en heeft diverse upgrades gekregen.

De OnePlus 9 Pro is uitgebracht op 23 maart 2021 en beschikt over een 6,7 inch AMOLED-scherm met een 120Hz refresh rate. Een van de unieke features van de OnePlus 9 Pro is de camera, die in samenwerking met Hasselblad is ontworpen. Het camerasysteem bestaat uit een 48MP hoofdcamera, 50MP ultrawide camera en een 8MP telefoto camera. Deze camera's maken prachtige foto's en video's met accurate kleuren en weinig ruis.

Een ander kenmerk van de OnePlus 9 Pro is de snelle oplaadmogelijkheden. Met de bijgeleverde oplader kan de batterij binnen 29 minuten tot 100% worden opgeladen. De OnePlus 9 Pro heeft ook 5G-connectiviteit en een Qualcomm Snapdragon 888-processor, wat zorgt voor snel en soepel gebruik.

De prijs van de OnePlus 9 Pro ligt hoger dan zijn voorganger, de OnePlus 8 Pro, maar gezien de verbeterde features en prestaties is de prijs-kwaliteitverhouding goed. Kortom, de OnePlus 9 Pro is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een premium smartphone met indrukwekkende specificaties en prestaties.

 

Oppo Find X3 Pro

oppo-find-x3-pro

De Oppo Find X3 Pro is een van de beste smartphones van 2021 en de nieuwste toevoeging aan de Oppo Find X-serie. Het is de opvolger van de Oppo Find X2 Pro en heeft diverse upgrades gekregen.

De Oppo Find X3 Pro is uitgebracht op 30 maart 2021 en beschikt over een 6,7 inch AMOLED-scherm met een 120Hz refresh rate. Een van de unieke features van de Oppo Find X3 Pro is de microscoopcamera, die kan inzoomen tot wel 60x en kleine details in de omgeving kan vastleggen. De camera's van de Oppo Find X3 Pro zijn van hoge kwaliteit en maken prachtige foto's en video's.

De Oppo Find X3 Pro heeft een Snapdragon 888-processor en 5G-connectiviteit, wat zorgt voor snel en soepel gebruik. Daarnaast heeft de Oppo Find X3 Pro een batterij van 4500mAh die snel kan worden opgeladen met de 65W oplader die wordt meegeleverd.

De prijs van de Oppo Find X3 Pro ligt hoger dan zijn voorganger, de Oppo Find X2 Pro, maar gezien de verbeterde features en prestaties is de prijs-kwaliteitverhouding goed. Kortom, de Oppo Find X3 Pro is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een high-end smartphone met indrukwekkende camera's en unieke features.


Sony Experia 1 III

Sony Xperia 1 III

De Sony Xperia 1 III is de nieuwste high-end smartphone van Sony en biedt een breed scala aan indrukwekkende functies. Het toestel is gelanceerd op 26 augustus 2021 en heeft de aandacht getrokken van smartphone-gebruikers over de hele wereld. Hieronder volgt meer informatie over de Sony Xperia 1 III.

Generieke informatie over de Sony Xperia 1 III De Sony Xperia 1 III is de opvolger van de Sony Xperia 1 II en is het vlaggenschipmodel van Sony voor 2021. Het toestel is ontworpen met geavanceerde technologie en beschikt over de nieuwste hardware- en softwarefuncties. Het toestel biedt een gestroomlijnd ontwerp, met een schermgrootte van 6,5 inch en een resolutie van 1644 x 3840 pixels. De Xperia 1 III heeft een langwerpige beeldverhouding van 21:9 en biedt hierdoor een breedbeeldervaring die ideaal is voor het kijken naar films of het spelen van games.

Datum van release van de Sony Xperia 1 III De Sony Xperia 1 III is op 26 augustus 2021 uitgebracht en is momenteel verkrijgbaar op de markt.

Unieke features van de Sony Xperia 1 III De Sony Xperia 1 III biedt een aantal indrukwekkende functies, waaronder de 4K HDR OLED-scherm. Dit scherm biedt een adembenemende kleurweergave, die helderder en duidelijker is dan ooit tevoren. Het toestel beschikt ook over de unieke functie van een variabele telelens, die gebruikers de mogelijkheid biedt om te kiezen tussen twee verschillende brandpuntsafstanden. Hierdoor kunnen ze met gemak professionele foto's maken met een scherpe focus en schitterende kleuren.

Beoordeling van de prijs-kwaliteitverhouding van de Sony Xperia 1 III De Sony Xperia 1 III is een high-end smartphone die indrukwekkende prestaties levert en beschikt over geavanceerde functies. Het toestel is echter wel aan de prijzige kant en zal niet voor iedereen binnen het budget vallen. Voor smartphone-gebruikers die op zoek zijn naar een high-end apparaat dat geavanceerde functies biedt en bereid zijn om meer te investeren in hun toestel, kan de Sony Xperia 1 III echter een goede keuze zijn.


Vergelijking
 

In dit deel van de blog willen we de vijf besproken smartphones met elkaar vergelijken op verschillende belangrijke factoren. Zoals we hebben gezien hebben ze elk hun eigen unieke kenmerken en voordelen, maar het is ook belangrijk om te weten hoe ze zich verhouden tot elkaar.

Op het gebied van design hebben alle vijf smartphones een eigen stijl en uitstraling. De iPhone 12 heeft een strak en modern ontwerp met vlakke randen en een aluminium frame. De Samsung Galaxy S21 heeft ook een modern design, maar met een meer gebogen scherm en glazen achterkant. De OnePlus 9 Pro heeft een vergelijkbaar ontwerp met de S21, maar met een grotere camera-module. De Oppo Find X3 Pro heeft een opvallend ontwerp met een camera-module die in de behuizing lijkt te zijn geïntegreerd. De Sony Xperia 1 III heeft een slanker ontwerp met een matglas afwerking en een metalen frame.

Wat betreft de prestaties hebben alle vijf smartphones krachtige processoren die zorgen voor soepele en snelle prestaties. De iPhone 12 en Samsung Galaxy S21 hebben beide de nieuwste 5G-connectiviteit en de OnePlus 9 Pro biedt snelle oplaadmogelijkheden. De Oppo Find X3 Pro heeft een unieke microscoopcamera en het 120Hz-scherm biedt vloeiende beelden. De Sony Xperia 1 III heeft een indrukwekkend 4K HDR OLED-scherm en een variabele telelens.

Op het gebied van camera's hebben alle vijf smartphones uitstekende camera's, maar elk met hun eigen sterke en zwakke punten. De iPhone 12 heeft een indrukwekkende nachtmodus en diepe beeldverwerking. De Samsung Galaxy S21 heeft een verbeterd camerasysteem met betere zoommogelijkheden. De OnePlus 9 Pro heeft camera's die in samenwerking met Hasselblad zijn ontwikkeld voor meer professionele beelden. De Oppo Find X3 Pro heeft een unieke microscoopcamera voor het maken van close-up foto's en video's. De Sony Xperia 1 III heeft een variabele telelens voor meer flexibiliteit bij het maken van foto's en een indrukwekkende autofocusfunctie.

Batterijduur en software zijn ook belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een smartphone. Alle vijf smartphones hebben een goede batterijduur, maar de OnePlus 9 Pro biedt snelle oplaadmogelijkheden en de Oppo Find X3 Pro heeft een SuperVOOC 2.0-laadtechnologie. Wat betreft software hebben alle smartphones hun eigen besturingssysteem, maar de iPhone 12 heeft het nieuwste iOS-besturingssysteem en de Sony Xperia 1 III heeft een aangepaste Android-versie.

Kortom, elk van deze smartphones heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen, waardoor het moeilijk is om een ​​conclusie te trekken over welke de beste is. Het is afhankelijk van de individuele behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Het vergelijken van deze smartphones op basis van verschillende factoren kan echter helpen bij het nemen van een weloverwogen keuze. 

 

Conclusie
 

In deze blog hebben we de beste smartphones van 2021 besproken, waaronder de iPhone 12, Samsung Galaxy S21, OnePlus 9 Pro, Oppo Find X3 Pro en Sony Xperia 1 III. We hebben gekeken naar hun generieke informatie, releasedatum, unieke features en prijs-kwaliteitverhouding.

In de vergelijking hebben we de sterke en zwakke punten van elke smartphone benadrukt op basis van verschillende factoren, zoals design, prestaties, camera's, batterijduur en software. Het is duidelijk dat elke smartphone zijn eigen unieke features en voordelen heeft, afhankelijk van de voorkeuren van de gebruiker.

We zijn benieuwd naar welke smartphone onze lezers verkiezen. Laat gerust een reactie achter in de commentaren en deel uw favoriete smartphone van 2021!