Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

Apple

iPhone 15 Plus reparatie prijzen

Released op 23-09-2023
De iPhone 15 Plus is een toptoestel, maar zelfs het beste apparaat kan soms schade oplopen of problemen hebben. Of het nu gaat om een gebarsten scherm, waterschade of batterijproblemen, het is belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua reparatiekosten. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van de iPhone 15 Plus reparatiekosten en de meest voorkomende reparaties.

Wat kost Apple iPhone 15 Plus reparatie?

iPhone 15 plus reparaties

Onderzoeken van je iPhone 15 Plus

Voordat je kunt bepalen welke reparatie nodig is, is een grondig onderzoek essentieel. Dit helpt om de exacte problemen te identificeren. Voor slechts €15 kan een professional je toestel onderzoeken en een diagnose stellen. Dit is een kleine investering om te weten wat er precies mis is met je iPhone 15 Plus.

 

Waterschade

Waterschade is een van de meest voorkomende problemen voor smartphones. Of je nu je telefoon per ongeluk in water hebt laten vallen of blootgesteld hebt aan vochtige omstandigheden, snelle actie is cruciaal om verdere schade te voorkomen. De kosten voor het repareren van waterschade beginnen bij €35. Dit omvat het zorgvuldig drogen, reinigen en vervangen van eventuele beschadigde onderdelen om je iPhone weer in werkende staat te krijgen.

 

Scherm vervangen (origineel vs. high copy)

Een gebarsten of beschadigd scherm kan de functionaliteit van je iPhone 15 Plus ernstig beïnvloeden. Voor het vervangen van een origineel scherm betaal je ongeveer €495. Dit garandeert dat je de beste kwaliteit en prestaties behoudt. Als je een goedkopere optie zoekt, kun je kiezen voor een high copy scherm, wat je €350 kost. Hoewel het niet hetzelfde is als een origineel, biedt het een prima alternatief voor een lagere prijs.

 

Batterij vervangen

Een batterij die snel leeg raakt of onverwacht uitvalt, kan zeer frustrerend zijn. Gelukkig is het vervangen van de batterij een relatief eenvoudige oplossing. Voor €105 kun je de batterij van je iPhone 15 Plus laten vervangen. Een nieuwe batterij kan de levensduur van je toestel aanzienlijk verlengen en je veel ongemak besparen.

 

Camera reparatie (voor- en achterkant)

Goede foto's en video's zijn belangrijk voor veel gebruikers. Als de camera's van je iPhone 15 Plus niet goed werken, is reparatie noodzakelijk. De kosten voor het vervangen van de voorkantcamera beginnen bij €120, terwijl de reparatie van de achterkantcamera ongeveer €150 kost. Deze reparaties zorgen ervoor dat je weer prachtige foto's en video's kunt maken zonder problemen.

 

Volume- en aan/uit-knop reparatie

Problemen met de volume- of aan/uit-knop kunnen het gebruik van je iPhone 15 Plus bemoeilijken. Gelukkig zijn deze knoppen relatief eenvoudig te repareren. De kosten voor het repareren van de volumeknop bedragen €100 en voor de aan/uit-knop hetzelfde bedrag. Het herstellen van deze knoppen zorgt ervoor dat je telefoon weer soepel en betrouwbaar functioneert.

 

Backcover vervangen

Een beschadigde achterkant van je iPhone 15 Plus kan niet alleen onaantrekkelijk zijn, maar ook de functionaliteit van je toestel beïnvloeden. Voor €160 kun je de backcover laten vervangen. Dit zorgt ervoor dat je telefoon er weer als nieuw uitziet en goed beschermd is tegen verdere schade.

 

Oorspeaker en luidspreker reparatie

Het is belangrijk om duidelijk te kunnen communiceren tijdens telefoongesprekken en om goed geluid te kunnen horen bij het afspelen van media. Als de oorspeaker niet goed werkt, kost de reparatie €100. De reparatie van de luidspreker kost ook €100. Deze reparaties zorgen ervoor dat je weer kunt genieten van helder geluid en duidelijke gesprekken.

 

Oplaadpoort reparatie

Als je iPhone 15 Plus niet goed oplaadt of geen verbinding maakt met andere apparaten, kan de oplaadpoort defect zijn. De kosten voor deze reparatie beginnen bij €135. Dit zorgt ervoor dat je telefoon weer betrouwbaar oplaadt en communiceert met andere apparaten, waardoor je toestel weer volledig functioneel is.

 

Microfoon reparatie

Wanneer anderen je niet goed kunnen horen tijdens telefoongesprekken, kan dit duiden op een probleem met de microfoon. Het repareren van de microfoon kost ongeveer €120. Een goed werkende microfoon is essentieel voor duidelijke communicatie, vooral voor mensen die veel bellen.

 

Face-ID reparatie

Als de Face ID van je iPhone 15 Plus niet meer werkt, kan dit erg frustrerend zijn, vooral omdat deze functie cruciaal is voor snelle en veilige toegang tot je telefoon. Voor €160 kun je de Face ID laten repareren. Dit zorgt ervoor dat je weer snel en veilig je telefoon kunt ontgrendelen met je gezicht.

 

Software reset

Problemen met de software kunnen de functionaliteit van je telefoon ernstig beïnvloeden. Een software reset kan veel problemen oplossen en kost €35. Dit helpt om je telefoon weer soepel en efficiënt te laten draaien, zonder dat je hardwarematig iets hoeft te vervangen.

 

Cameraglas vervangen

Als het glas van je camera gebroken is, kan dit de kwaliteit van je foto's en video's beïnvloeden. Het vervangen van het cameraglas kost €60. Dit zorgt ervoor dat je weer heldere en scherpe foto's kunt maken zonder storende barsten of krassen in beeld.